İskenderun’da spor anlayışı değişiyor

İskenderun’da spor anlayışı değişiyorUzun yıllardır kısır çekişmenin yürüyüp gittiği memleketimizde artık anlayış kabuk değiştirdi. İnsanlar kendilerine yalan söyleyenlerle söylemeyenleri ayırt edecek duruma geldi. Yani artık spor takımları gibi spor tesislerinin de önünün açık olduğunu düşünüyorum. İskenderun’da sporun gelişmesini isteyen birçok kişi artık geniş düşünerek, bu kentin geleceği olan çocuklarımızın spor yapacağı tesislerin yapılmasını sağlamalı. Örnek verecek olursak Demirçelik’te birkaç tane futbol sahası, yüzme havuzları, kapalı spor salonu, kondisyon merkezleri gibi bir çok tesisin bulunduğu Demir-çelik zamanında bunları yapmışlar. Bunu yapanların emeğine ve aklına sağlık. Eğer bu tesisi yapmasalar da Demirçelik’te de belki de gençlerimiz ve geleceğin sporcuları yetişemezdi. Şimdi sıra İskenderun’da. Bu güne kadar yapılan kavgalar artık geride kaldı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, spora gereken desteği vermek için elinden geldiği kadarıyla çalışıyor. Tesisleşme yolunda da büyük adımlar atacağını düşünüyorum. İskenderunspor’a da kalıcı tesislerin yapılması lazım. Hafta sonu olağan bir kongre gerçekleştirildi. Yönetim listesi tüm spor camiasından destek gördü. Gerçekten çok önemli isimlerin olduğunu gördüm. Mustafa Baştuğ, İskenderun’da sporun sıkıntıya düştüğü birçok zamanda can simidi olarak yetişti desem yanlış olmaz. Gerçekten de eli öpülecek bir insan diyebilirim. İskenderunspor’un hangi dönemlerinde olursa olsun ciddi maddi harcamalar yapmasına rağmen yine yönetimde görev alarak memleketine olan borcunu ödemeye çalışıyor. Ve bunun dışında yeni yönetimde beyefendi bir çok isim var. Yani vitrin çok zengin ve kaliteli kişiler. Bundan önceki yönetimde en az bu kadar kaliteliydi. Onlarda bu takımın iyi bir yere gelmesi için çalıştı. Herkes elinden geldiği kadarıyla uğraştı. Şimdi ise yeni bir yönetim oluştu. İnşallah bu takımın önü açılacaktır.

Sponsorluklar gelmeli
Türkiye’nin her yerinde spor kulüplerinin hepsinde bölgelerinin önemli firma ve şirketleri il veya ilçelerdeki takımlarına sponsor oluyor. İskenderun spor’a da kesinlikle bir çok kurum ve kuruluş sponsor olmalı.
Yönetime girmek istemiyorlardı, bari bu takımın yönetimine de böylece destek vermeliler. Örneğin Gelişim Hastanesi, Palmiye Hastanesi, Renin ve sağlık kuruluşlarının dışında çimento fabrikaları da sponsor olabilir. Alışveriş merkezi bu memlekette para kazanıyor. Birazcıkta İskenderunspor’a yardım yapmalı ve gerekirse sponsor olmalı. Artık yeter.. Memleketin suyunu içmek, ekmeğini yemek ve paraları başka yerlere götürmek ne kadar hak ise, bu memleketin ismini taşıyan takıma da sahip çıkmak o kadar haktır..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.