Yangın ucuz atlatıldı

Yangın ucuz atlatıldıİskenderun Belediyesi karşısında uzun yıllardır hizmet veren Efes Döner Salonu’nda çıkan yangın korkuttu. Tüpün alev alması sonucu çıkan yangına ilk müdahaleyi çalışanlar yaparken, olay yerine en kısa sürede yetişen itfaiye ekibi faciayı önledi. Çevrede de kısa süreli paniğe neden olan yangına ilk müdahaleyi yapan döner salonu çalışanları, yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadı. Yangının söndürülmesi sonrası meraklı kalabalık ve çevre esnafına ayak üstü açıklamada bulunan İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, tüpün alev alması halinde yapılması gerekenleri bir kez daha hatırlattı. Her seferinde vatandaşlara uyarılarda bulunan Ömer Çolak’ı çileden çıkaran ise vatandaşların yangınlara müdahale yöntemleri oldu.
Çolak, yaptığı açıklamada, “Tüp yandığı zaman hemen kaçmayın, ya söndürün ya da vanasını kapatın. Tüp patlamaz. Şayet dükkan yanarsa, dükkanın içerisinde tüp varsa o zaman kaçın. Tüp alev aldığı zaman hemen patlamaz. Tüp yandığı zaman mümkün olduğu kadar ıslak bir bezi üstüne atın ya da yangın tüpüyle müdahale edin. Her dükkanda bir yangın söndürücü mutlaka olsun. Yangın büyümeden yangın tüpüyle müdahale edilmesi buradaki faciayı önlemiştir” dedi.

Önceki İçerikKarma heykel ve resim sergisi ilgi görüyor
Sonraki İçerikFestival bir harika!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.