Nardüzü Belediyesi’nin kültürel etkinliğine tam not

Ankara Ortaoyunu Tiyatro ekibinin sanatçıları, Nardüzü’nün en büyük şansının kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük önem veren Belediye Başkanı Mehmet Yolcu olduğuna vurgu yaptılar

Nardüzü Belediyesi’nin kültürel etkinliğine tam notNardüzü Belediyesi tarafından organize edilen kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde “Yılanların Öcü” adlı tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Ankara Ortaoyunu Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen ‘Yılanların Öcü’ adlı oyun, Nardüzü beldesinde yoğun katılımla sahnelendi. Tiyatro gösterisine Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, eski CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Belediye meclis üyeleri ile Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar ve Nardüzü belediye meclis üyeleri katıldı. Yoğun katılımın olduğu ve açık alanda sergilenen oyunda tiyatro sanatçılarının performansı büyük takdir topladı. Tiyatro oyunu öncesinde bir konuşma yapan Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Aslında yerel yönetimler olarak kısıtlı imkanlarla kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Gönül isterdi ki sizleri kültür sarayı veya çok amaçlı bir salonda ağırlayalım. Çevre belde belediyeler olarak ortaklaşa bir kültür sarayı yapılabilir. Yerel yönetimlere bu tür faaliyetler için imkanlar sunulmalı. Biz yine de bu kısıtlı imkanlarla elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Oyunun başlamasının ardından tüm davetliler pür dikkat sahnedeki oyuncuları izlerken, bazen hüzünlendiler bazen de güldüler. Birbirinden güzel espri ve düşündüren sahneleriyle ‘Yılanların Öcü’ adlı tiyatro uzun süre hafızalarda iz bırakacak gibi gözüküyor. Daha önce de film versiyonu ile hatırlanan ‘Yılanların Öcü’ adlı oyun da, geçmiş zamanda Anadolu’nun bir köyünde yaşanan olaylar anlatılıyor. Ankara Ortaoyunu Tiyatrosu sanatçıları, oyun bittikten sonra uzun süre alkışlandı. Ekip adına bir konuşma yapan tiyatro sanatçıları, Nardüzü’nün en büyük şansının kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük önem veren Belediye Başkanı Mehmet Yolcu olduğuna vurgu yaptılar. Daha sonra eski CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, tiyatro ekibine çiçek vererek teşekkür ettiler.

Önceki İçerikHavacılık Kulübü’nden teşekkür ziyareti
Sonraki İçerikTÜRFAD İskenderunsporlu futbolcuları onore etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.