Minik Firdevs kör kurşunla yaşamını yitirdi

Minik Firdevs kör kurşunla yaşamını yitirdiİskenderun Esentepe Mahallesi’nde çıkan silahlı çatışmada, şahısların silahından çıkan bir kurşunun isabet ettiği 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Esentepe Mahallesi Savcı Mehmet Türkseven Caddesi üzerinde, iki araç sürücüsü arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Sürücülerden Mehmet E. ve Mehmet T. evden pompalı tüfeklerini alarak rastgele havaya ateş açmaya başladı. Karşılıklı olarak birbirine ateş açan şahısların silahlarından çıkan bir kurşun, yoldan geçen 7 yaşındaki Firdevs Ateşli’nin kafasına isabet etti. Annesi Ülkü Ateşli ve 4 yaşındaki kız kardeşi ile birlikte alışveriş yapmak için manava giden Firdevs, olay yerinde hayatını kaybetti. Deniz Nakliyecileri İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Firdevs Ateşli’nin kız kardeşi Gülay ise ablasının resmi ile teselli bulmaya çalıştı. Polis olayla ilgili olarak 2 kişiyi gözaltına aldı. Silahlı çatışmanın yaşandığı yerdeki marketin sahibi Yusuf Yerli, “Yolda iki grup arasında çatışma çıktı. Bir anda küçük kızın kanlar içerisinde yere yığıldığını gördük. Olaydan dolayı çok üzüntülüyüz. Benim dükkanıma da kurşunlar isabet etti” dedi.
Yaşanan olaylar sırasında kızının kanlar içerisinde olduğunu gören hamile anne Ülkü Ateşli, kızını hemen kucağına alarak İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürmek için çabaladı. Çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 7 yaşındaki minik Firdevs Ateşli’nin evine kor ateş düştü. Hamile olan anne ise hastaneye yatırılarak, kızının hayatını kaybettiği kendisine söylenemedi.
Polis ise incir çekirdeğini doldurmayacak bir konu yüzünden kavga yapan grupları yakalamak için çalışma başlatırken, uzman çavuşları Merkez Komutanlığı gözaltına aldı. Diğer iki şüpheli ise daha sonra polise teslim oldu. Mahalle muhtarı Doğan Keleş aile sakinlerine baş sağlığı diledi ve bu tür olayların kesinlikle yaşanmamasını, devlet yetkililerinin ise silah konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Yaşanan olay sırasında hayatını kaybeden Firdevs’in kız kardeşi Gülay Ateşli ise ablasının öldüğünün farkında bile değildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.