CEVAP VE DÜZELTME

CEVAP VE DÜZELTMEwww.iskenderunhaber.com web sitenizde 30.05.2011-31.05.2011 ve 01.06.2011 tarihlerinde site ana sayfasından ‘Taş ocağı faciaya neden oluyordu’ başlığı ile yayınladığınız haber ile ilgili gönderilen iş bu cevap ve düzeltme metnini, Basın Kanunu’nda düzenlendiği şekilde ve süre içinde yayınlanması ihtarımızdır.
“Taş ocağı faciaya neden oluyordu” başlığı ile yayınladığınız haberde; Amanos Dağları Yarıkkaya mevkiinde çıkan yangının, Yarıkkaya bölgesinde faaliyet gösteren bir taş ocağının attığı dinamit sonucu taşların elektrik direklerine hasar vermesinden kaynaklandığı yazılmıştır. Konuyla ilgili görüşleri alındığı iddia edilen vatandaşların ise taş ocakları ile ilgili şikayet ve serzenişlerde bulunan şekilde ifadeleri aktarılmıştır. Yangının çıktığı yerin, faaliyet gösterdiğimiz bölgeyle ilgisi olmaması, yangının İsdemir firması için yüksek gerilim hatları döşeyen bir firmanın direk dikme çalışması esnasında olan bir iş kazası şeklinde olduğu, jandarmanın ilgili firma ve çalışanları ile ilgili soruşturma başlattığı, olayın ne coğrafi olarak ne de fiilen hiçbir şekilde ne firmamız ne de Yarıkkaya mevkiinde faaliyet gösteren taş ocakları ile ilgisi bulunmadığı herkesçe bilindiği halde, gazetecilik mesleğinin de temelini teşkil eden basit bir araştırma ile bu bilgilere ulaşmam mümkün iken, tamamen gerçek dışı bu haberi yayınlamamanız hem üzücü hem düşündürücüdür. İlgimiz olmayan bir olaya dahil edilerek, ayrıca vatandaşa ait olduğu ileri sürülen ”faaliyetlerimizden rahatsızlık” beyanlarına yer verilmesinin ne basın ne de genel ahlak ve hakkaniyet ilkelerine uygun olmadığı açıktır. Konu ile ilgimiz olmadığından ve tamamen gerçek dışı olan bu haberiniz ile ilgili iş bu cevap ve düzeltme metninin Basın Kanunu’na uygun süre ve şekil içerisinde yayınlanması kamuoyunun bu konuda yanlış bilgilendirilmesinin önlenmesi açısından gereklidir. Bu sebepler ile tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla, bu metnin yayınlanmasını aksi takdirde yasal haklarımızı kullanmak zorunda kalacağımızı müvekkil adına ihtar ederim. 02.06.2011
Amanos Taş Yapı İnş.San.Tic.A.Ş.
Vekili
Av.Selma ASLAN

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.