Kızılay ve İMYO’dan öğrencilere destek gecesi

Kızılay ve İMYO’dan öğrencilere destek gecesiİskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Burs Komisyonu ile Kızılay Derneği İskenderun Şubesi’nce ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amaçlı “Yardım gecesi” düzenlendi. Etkinliğe İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Bikçe, Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, bazı yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. Belediye Başkanı Civelek, yaptığı konuşmada, üniversitenin öğrencilerine mesleki eğitim verirken, maddi sıkıntısı olanlara da destek olduğunu söyledi. Civelek, “Dünyanın en kıymetli maddesi beyindir, en zengin ülke ise en bilgili ve teknolojide en önde olandır. Çocuklarımızı ne kadar çağdaş yetiştirebilirsek o kadar çağdaş bir ülke olabiliriz. Üniversite olarak hem çocuklarımızı yetiştiriyor, hem de ekonomik sıkıntısı olanlara Kızılay ile yardım ediyorsunuz, bu çok sevindirici ve güzel bir davranıştır, herkesi bu güzelliğe katılmaya davet ediyorum. Her şey gençlerimiz için, her şey Türkiye için” dedi.
MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder de, öğrencilerini Türkiye Cumhuriyeti devletinin laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti gerçeğini özümsemiş, Atatürk’ün aydınlık ilkelerini rehber edinmiş, araştıran, sorgulayan, inceleyen, yarınlara katma değer üreterek, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak üzere yetiştirilmelerine önem verdiklerini ifade etti. Bu arada, etkinlikten elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacağı belirtildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.