İskenderun – Kıbrıs Feribot Seferi Zirvesi

İSKENDERUN KIBRIS FERİBOT SEFERİ ZİRVESİ..

Bu kez olacak gibi!

KKTC Ekonomi ve enerji Bakanı Sunat Atun’un İskenderun Ziyareti sonrasında İskenderun Kıbrıs Feribot seferleri konusunun gündeme gelmesinin ardından Kıbrıs’da bakanlıkta mini feribot zirvesi gerçekleştirildi.
KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığında düzenlenen toplantıya, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, İskenderun Genç İşadamları Derneği Başkanı Gökhan Gökten ile Akgünler Denizcilik yönetim kurulu Başkanı İçim Kavuklu katıldı. KKTC Ekonomi ve enerji Bakanı Sunat Atun’un İskenderun Ziyaretinde İskenderun, Kıbrıs arası feribot seferlerinin konulması konusundaki sözü üzerine seferlerin başlaması için yapılan ilk toplantının iyi geçtiğini söyleyen İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, “Ekonomi ve Enerji Bakanlığında düzenlenen toplantıda Bakan Sunat Atun, İskenderun-Gazimagosa arasındaki Kıbrıs seferlerin başlatılması ve bakanlık olarak da teşvik verilmesi konusunda ilgili şirket ile görüştü. Görüşmede Akgünler Denizcilik firması yönetim kurulu Başkanı İçim Kavuklu Taşucu ve Alanya’ya yapılan seferler gibi İskenderun’a da bir feribotun çalışabileceğini belirtti.Bu konuda 20 Haziran’da İskenderun’da düzenlenecek bir toplantı ve ziyaretlerle seferlerin en kısa sürede başlaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

YOLCU VE YÜK FERİBOTU
İskenderun’a sefer yapacak olan feribotların 400 yolcu kapasiteli ve TIR taşıyabilecek kapasitede olduğunu söyleyen İSGİAD Başkanı Gökten, “Yaptığımız görüşmelerde haftada üç gün sefer yapacak feribotların İskenderun’dan Gazi Magosa’ya 12 saatte ulaşacağını belirttiler. Hatay’dan Osmaniye’den Taşucu’na giderek oradan gitmek isteyen yolcu veya ticari yüklerin buradan daha kolay gidebileceği belirtildi. Bizler Bu seferlerin sağlıklı olabilmesi, daha fazla sefer yapmalarını sağlayabilmek için destek olmamız gerekecek. Kıbrıs’a Taşucu’ndan giden veya Kıbrıs’tan gelecek olan Hatay ve çevresine yükleri İskenderun’a yönlendirmemiz gerekecek. Bu konuda herkesin bu projeye sahip çıkmasını istiyorum. Biz dernek olarak yaptığımız bu proje ile bölgeye ticari ve turizm anlamında büyük bir hareketlilik getireceğinin kanısındayız” şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.