İskenderun Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Derneği üyeleri senede bir kez düzenledikleri dayanışma gecesinde gönüllerince eğlendiler. Beyaz Saray Restaurant’ta düzenlenen gecede 20 ila 30 yıl önce aynı okulda ve sıralarda eğitim gören öğrenciler, yıllar sonra bir araya gelmenin ve o eski günleri hatırlamanın heyecanını yaşadı.
Gecede konuşma yapan İskenderun Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fuat Kaya, “Dernek olarak amacımız aynı okuldan mezun arkadaşlarımızı buluşturmak, onlarla eski günleri yad etmek, maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerimize burs vermek gibi faaliyetlerimiz oluyor. Bunun yanında üyelerimizin iyi veya kötü günlerinde de yanında oluyor, sevinçleri ile seviniyor, üzüntülerini paylaşıyoruz. Amacımız İskenderun Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun arkadaşlarımızı buluşturmak, kaynaştırmak ve okul yıllarındaki tatlı hatıraları paylaştırmaktır. Her geçen yıl üye sayımız artıyor ve yılda bir kez düzenlediğimiz dayanışma gecesine de katılımlar yoğun oluyor. Bu gecede tüm masalarımız doldu taştı. Uzaktan yakından gelen tüm üyelerimize ve mezunlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Gecede İskenderun Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun olanların o yıllarda çekildikleri fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterimini, yıllar sonra aynı okulun öğretmen ve öğrencileri duygulanarak takip etti. Ticaret Meslek Lisesi öğretmenleri de yıllar sonra öğrencileri ile aynı masada oturup hasret giderdi. Yemekli düzenlenen dayanışma gecesinde İskenderun Ticaret Meslek Lisesi mezunları canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.



bende 1975-78 yıllarında okudum. Bir dahaki senede inşallah bende katılırım.
Yılda bir defada olsa bu güzel dayanışma gecesini düzenleyenlere teşekkür ediyorum; çünkü
bizleri 30-35 yıl geriye anılarımıza götürüyorlar. Bu anılar tabiki, güzel anılardır. Bu gecenin tarihini
yazarsanız bir dahaki yıl’da katılmak isterim. 1970-1974 dönemi eğitimcilerinden Mehduh Un ve Enver
ÇATI hocalarımı saygıyla yad ediyorum.
Bir dahaki toplantıda beraber olmak dileğimle,
Saygılarımla…………..
adım, s.süreyya aytekin. İsk.Ticaret Lisesi 1968/69 donemi mezunuyum.okul numaram 249 (ing). Onerim: ben ve benim gibi bu toplantılardan haberi olmayan eski mezunlarida takip edip, sayın dernek yetkililerince haberdar edilmeleridir. Benimde güzide okulumla pek çok güzel hatıram ve naçizane bazılarında katkılarım var.(şiir yarısmaları, bisiklet yarışları, bando takımı, tiyatro çalışmaları) gibi. Bunların bir kısmına mezuniyetimden yıllar sonrada çalışmalara katılarak okuluma hizmet etmeye gayret ettim. Çok eskiler hatırlayacaktır, o yıllarda okulumuz başarılarıyla, eğitimi ve bütün kadrolarıyla birbirine olan tutkunluğuyla hep kıskanılan ve diger okullarla rekabeti gerçek bir spor zihniyetiyle devam edegelen bir çizgisi vardı. Hayatta olmayanları rahmetle anıyor ve bizlere ışık tutan butun eğitimceleri saygıyla yadediyorum. Bir gün bu toplantılara bende katılmayı cok arzu ederim. Saygılarımla..