MKÜ Konservatuar ilk mezunlarını verdi

MKÜ Konservatuar ilk mezunlarını verdiM.K.Ü. İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı 30 öğrencisinden bu yıl ilk mezunları olan 12 öğrenciyi törenle kendilerine özgü güzel bir konserle uğurladı. Birbirinden güzel enstrümanlarla eşlik ettiler. Çello, keman, piyano, yan flüt, picolo, trompet, saksafon, vurmalı klarnet görebildiklerim… Öğretmenleri ve öğrencileri çok güzel bir kaç saatlik bir müzik ziyafeti verdi. Dinleyicilerin büyük bir zevkle dinledikleri mezun öğrencileri ve diğer müzisyen arkadaşlarını seyirciler zaman zaman alkışlara boğdu. İlk mezunları vermenin onurunu yaşayan öğretmenleri ve öğrencilerini yalnız bırakmayan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Koç, Konservatuar Müdürü Doç.Dr. Halil Demirer ve salonu dolduran aileleri ve dinleyicilerdi birkaç güzel söylemde bulundular.
Bu güzel geceye anlam veren tüm konukları kapıda karşılamayan Rektör Prof.Dr. Salih Güder, gecenin anlamını anlatan bir kaç sözünü sizlerle paylaşmak isterim:
“Bu yıl ilk mezunlarını verdiği konservatuarımız yuvadan ayrılıp ülkemizin yarınlarına inşa edecek ve ışık tutacak, üniversite azmini enerjisini ve vizyonunu anlatacak bir başarı öyküsü yansıtacak öğrencilerimizi ve bunları destekleyen velilerimizi akademik ve idari personelimizde emeği gecen herkesi kutluyorum”
Bu belki bazılarına göre sıradan birkaç söz; ama orada okuyan mezun olan geride kalan öğrenciler için çok anlamlı ve alkışlara değer bir duruş idi. Bir önceki Rektör bu çocuklara bu kadar sahip çıkmamıştı.
Çok zorluklar çeken giden öğretmenleriyle cidden sıkıntılar yaşayan bu öğrencilerin mezun olacakları bile hayaldi. Mezunların bu güzel gecelerinde yanlarında olan ve arkanızdayız demesi bu güzel konsere eşlik edip ev sahipliğini hissettirmesi MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder’i öğrenciler gözünde inanılmaz derecede saygınlığını, sevgisini arttırdı. Şahsım olarak ben de canı gönülden kutluyorum.
Herkesin gözü şimdi ışıl ışıl hayallerini peşinde mezuniyeti bekliyorlar. Bunlar giderken yuvadan yeni gelen öğrencilerde İskenderun’u tanıyacak ve beklide birkaç yıl sonra Türkiye’nin en iyi sanatçı müzisyenlerinden biri buradan çıkacak.
Emeği geçen Md.Dç.Dr. Halil Demirer ve tüm öğretmenlerini kutluyorum.