Devlet hastanesi sonunda açıldı !

Devlet hastanesi sonunda açıldı !Yeni İskenderun Devlet Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. İlin en büyük devlet hastanelerinden biri olan yeni İskenderun Devlet Hastanesi’nin açılışı yoğun katımla gerçekleştirildi. Otel konforunda yapılan yeni İskenderun Devlet Hastanesi’nin açılışına eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, KİSİAD Başkanı Tamer Eker, işadamı Recep Ekinci, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta ilk olarak söz alan Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, “Yeni İskenderun Devlet Hastanesi 108 bin metrekare olup, kapalı alanı 49 bin 720 metrekaredir. Şehir merkezindeki mevcut hastanemizde faaliyetine devam edecek olup, bugün itibariyle yeni binamızda 238 yatağımız, 41 poliklinik, 10 ameliyathane ve 12 yoğun bakım yatağımızla faaliyete geçecektir. İskenderun Devlet Hastanemiz bu yeni binayla beraber toplam 447 yatağı, 20 ameliyathanesi, 111 poliklinik odası, 44 yoğun bakım yatağı olacaktır. Nitelikli yatak sayısı da 81’den 308’e çıkmış olacaktır” şeklinde konuştu.
Ardından söz alan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, “Hastane olarak bundan sonra İskenderun halkımız çok daha modern hastanede bir veya ikişer kişilik odalarda, vatandaşlarımızın en rahat edecek şekilde hizmet verilecektir. Burada vatandaşlarımıza sağlık alanında en iyi hizmeti vereceğiz. 131 uzman, 334 hemşire, 108 ebe ve 27 pratisyen hekimle hastanemizde hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Bundan sonra da vatandaş odaklı hizmetlerimizi sürdürmeye gayret sarf edeceğiz”diye konuştu.
Törende konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla sağlık hizmetleri Türkiye genelinde vermiş olduğumuz ehemmiyeti İskenderun’da da vermeye çalıştık. Geçtiğimiz yıllara kadar Fransızlardan kalma binalarda hizmet vermeye çalışıyorduk. 20 yıl önce temeli atılan bu hastane çürümeye terk edilmişti. Vermiş olduğumuz mücadelelerle bu hastanemizi halkımızın hizmetine yakışır 5 yıldızı otel konforunda dizayn ettik. Hasta olmanızı istemeyiz ama, hastalanan insanlarımıza en iyi hizmeti vermek için bu hastanemizi hizmete sunduk” dedi.

OTEL KONFORUNDA HASTANE
Eski Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin de, törende yaptığı konuşmasında, “Türkiye önemli bir değişim ve gelişimi yaşıyor. Sağlık alanında yapılan atılımlar, reformlar ve getirilen hizmetler vatandaşımızı mutlu ediyor. Yıllar önce bu ülkeye gelen Alman, İngiliz ve Fransız rahatsızlandığında ambulans uçaklar gelip onları memleketlerine götürdüklerinde haber olurdu ve hayret ederdik. Bugün Türkiye önemli bir noktaya geldi. Allah ihtiyaç hissettirmesin; bu gün itibari ile Türkiye’nin her tarafına ulaşan hava filosuna sahip olduk. 74 milyon insanımızın sağlığı ve mutluluğu bizler için çok önemli. Türkiye güçleniyor, insanımız daha mutlu müreffeh noktaya ulaşıyor” şeklinde görüş bildirdi.

HASTANEMİZ YÜKSEK STANDARTLARDA İNŞA EDİLDİ

Son olarak söz alan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz de, “Bir devletin reytingi vatandaşı mevcut ettiği ölçüde artar. Böylesi hizmetlerin artması, vatandaşımızın nezdinde devlete olan itibarı da arttıracaktır. Yüksek standartlarda yapılan odaların hizmete girmesi de çok önemli. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin. Ancak gün olur buralara düşecek olursak en iyi sağlık hizmeti verecek konuma gelinmiştir. Türk hekimlerimiz sayesinde bu hastanelerimizden halkımız yeterince istifade edecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yeni İskenderun Devlet Hastanesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından konuklar hastanenin birimlerini gezerek Başhekim Veysel Yıldırım’dan teknik bilgiler aldılar. İskenderunlu vatandaşlar da yeni Devlet Hastanesi’nin bölümlerini gezdiler.

Önceki İçerikTam altının fiyatı asgari ücrete yaklaştı
Sonraki İçerikKaldırın artık şu molozları!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.