Yeni projelerle işsizliği daha da azaltacağız

Milletvekili Karasayar:

“Yeni projelerle işsizliği daha da azaltacağız”

Yeni projelerle işsizliği daha da azaltacağızAK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve ekibi İskenderun’da karış karış mekik dokuyor. Milletvekili Karasayar, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, belediye meclis üyeleri ve AK Parti ilçe teşkilatı ile birlikte Oyak Beton, Davut Beton, Keserler, Bagin Yağ Fabrikası, Aygen ve Engür Kereste fabrikalarını ziyaret ettiler. Şirket yöneticileri ve çalışanlarıyla sohbet eden Milletvekili Karasayar ve ekibine olan ilgi üst noktadaydı. Şirket yöneticilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Karasayar, “Arkadaşlarımızın işlerinin yolunda olması bizleri mutlu ediyor” dedi. Aygen fabrikasında, AR-GE çalışmaları kapsamında dizayn edilen yeni filtre ile ilgili olarak Erol Aygen’den bilgi alan Milletvekili Karasayar “Dünya milletleriyle rekabet etmek için AR-GE çalışmalarına önem verilmeli” diye konuştu. AK Parti hükümeti olarak faizsiz krediler ve hibe fonlarıyla önümüzdeki dönemde girişimci sanayicileri daha fazla desteklemek yoluyla birçok şirketimizi daha ileriye taşımak için projeler hazırladıklarını belirten Karasayar, ”Yeni projeler demek daha fazla ihracat demek, daha fazla ihracat da daha fazla istihdam ve dolayısıyla daha az işsizlik anlamına geliyor” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve beraberindeki heyet fabrika ziyaretlerinin ardından Karahüseyinli Köyü’ne geçtiler. Karahüseyinli Köyü sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan Karasayar, “Yıllarca ihmal edilmiş insanımızın sorunlarını AK Parti hükümeti olarak 8,5 yıl gibi kısa bir zamanda elimizden geldiğince çözmeye çalıştık ve bunda büyük oranda başarılı da olduk” dedi.
Karahüseyinli Köyü sakinleriyle samimi bir havada gerçekleştirilen sohbette yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Milletvekili Karasayar, “Bugüne kadar ne yaptınız diye bize soranlar olabilir. Burada tüm yapılanları anlatmaya kalksak günler yetmez. Ancak birkaç başlık aktarıp hafızalarımızı tazelemekte yarar var. Üçlü koalisyon hükümeti ülkeyi dar boğazın eşiğine getirip kaçmıştı. Sizlerin bizleri bu göreve getirmesinden sonra ilk olarak sağlık alanında devrimler gerçekleştirdik. Hastanelerde hasta ve ilaç kuyruklarına son verdik. Yetmedi, parası olmayanın gidemediği özel hastaneleri hizmetinize adadık. Bu da yetmedi Başbakanımızın emriyle herkesin özel doktoru olacak denildi; aile hekimliği sistemini başlattık. Evinden çıkamayan yatalak hastalarımızın evine doktorlarımız gidiyor. Ambulansla engelli vatandaşlarımızı evden alıp evine bırakıyoruz. Yine engelli vatandaşlarımıza maaş bağladık. Tüm bunların yanında eğitimde Türkiye’ye çağ atlattık. Yeni okullar inşa etmek suretiyle sınıf mevcutlarımızı azalttık. Tüm okullarımızı çağa uygun olarak bilgisayarlarla donattık. Her öğrencilerimize bedava kitaplarını verdik” şeklinde konuşarak, bugüne kadarki hizmetleri özetledi. İskenderun’un da bu hizmetlerden kendi payına düşeni aldığını anımsatan Karsayar, “Devlet hastanemiz, adalet ve emniyet saraylarımız, tapu ve postane binalarımız, kapalı spor salonumuz bunlardan bir kaçı. Ayrıca köylerimizi parke yollarla döşedik, içme ve sulama sularını getirdik, sağlık ocaksız köy bırakmadık. Tüm bu hizmetleri sizlerin parasını mafyalara yedirmeyerek harama el sürmeyerek yaptık” dedi.
Renkli görüntülerin yaşandığı sohbette aşık Mehmet Doğan ve aşık Hidayet Aydın’ın şiirleri Karahüseyinli köylülerinden büyük alkış aldı. Milletvekili Karasayar’ın yoğun programı Kışla, Nergizlik ve Kozaklı köylerini ziyaretiyle devam etti.

Önceki İçerikÜlkemiz sizlerin gayretiyle ayakta
Sonraki İçerikEngellilerin halinden en iyi engelliler anlar
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.