Siyasi partilerin dikkatine!

Siyasi partilerin dikkatine!Ülke yönetimine talip siyasi partiler seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şehrin her köşesinde siyasi parti temsilcileri vatandaşları ziyaret ederek, kendi fikirlerini ve düşüncelerini vatandaşlara aktarmaya çalışıyor. Ancak bazen unuttukları konular da oluyor. Ben de bunları kendilerine hatırlatma ihtiyacı duydum.
Çünkü yanındaki danışmanların veya partililerin aklına gelmiyor. Bu nedenle vatandaşların, özellikle cami cemaatinin sitemlerini hatırlatmak istedim.
Seçim otobüsleri ve araçları şehir esnafını da, cami cemaatini de çok sıkıntıya sokuyor. Çünkü öğle ve ikindi namazları kılındığı zaman tüm siyasi partilerin seçim otobüslerinin camilerin önlerinde seçim türküsü çalan hoparlörlerini kısmamaları ve bir de cami önünde partilerinin anonsunu etmeleri, cami içerisinde namaz kılan vatandaşların dikkatini dağıtıyor.
Bir kaç gündür dikkat ettim, herkesin sorunu ve sıkıntısı aynı..
Şehir merkezinin içerisindeki ses yoğunluğu nedeniyle seçim otobüslerinden çıkan sesin duyulması da normal gibi geliyor. Bu durum araç içerisindekileri elbette rahatsız etmiyordur. Ama cami içerisindeki vatandaşları çok ama çok ciddi rahatsız ettiğini söylüyorum.
Buradan hatırlatmayı yapmak istedim. Elbette siyasi partiler demokrasimizin vazgeçilmezleridir. Onların çalışmaları, tatlı rekabet içerisinde olmaları hem esnafımızı hem de bizleri heyecanlandırıyor. Ama zaman zaman da dikkat edilmesi gereken konuların olduğunu düşünüyorum.
Çünkü kendini sadece dünya işine adayan siyasi partiler ahreti de düşünerek hareket ederlerse daha uygun olacağını düşünüyorum.
Mesela öğle namazı saat 12.35 yani 12.30 ile 13.00 arası, ikindi namazı saati de 16.35 yani 16.30 ile 17.00 arasında..
Tüm siyasi parti ve adayların seçim araçlarının müzik sesleri cami önlerinde kısılır ve müzik çalınmazsa, cami içerisinde namaz kılan vatandaşların da taktirini toplayacaktır. Sonuçta cami cemaatinin oy kullanacağını unutmayın..
Benden söylemesiiiii…

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.