Mutfak tüpü değil sanki bomba patladı

Tek teselli can kaybının olmaması..

Mutfak tüpü değil sanki bomba patladıİskenderun’a bağlı Denizciler beldesinde piknik tüpünün patlaması sonrasında ev harabeye döndü. Patlamadan saniyeler önce anne üç çocuğunu da alarak daireden dışarı çıkmayı başaran Fatma Sarı, ölümden son anda kurtuldu. Denizciler beldesi Fatih Mahallesi Körfez l Sitesi dün öğle saatlerinde büyük bir gürültüyle inledi. Körfez Sitesi A Blok beşinci katına yeni taşınan Fatma Sarı, çocuklarına öyle yemeği hazırlamak için mutfakta piknik tüpünde kızartma yapmaya başladı. Fırının üzerine koyduğu tüpün birden alev aldığını ifade eden üç çocuk annesi Fatma Sarı, “Birden alev alınca söndürmek istedim. Ancak çocuklarım aklıma geldi. Alevlerin piknik tüpünün üzerine yükseldiğini görünce hemen üç çocuğumu alarak kapının dışına çıkar çıkmaz, büyük bir gürültü ile patlama oldu. Çok korktum. Çocuklarıma bir şey olmadığına seviniyorum. Bilseydim böyle olacağını hiç yakmazdım” dedi.
Patlamanın duyulması ile birlikte polise ve itfaiyeye haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Denizciler Emniyet Amirliği ekipleri çevrede güvenlik tedbirleri aldı. Patlamanın etkisi ile yollara savrulan cam parçaları ve pencere çerçeveleri dikkat çekti. Olay yerine gelen İskenderun Belediyesi itfaiye ekipleri yangına zamanında müdahale ederek yangının büyümesini önledi. İskenderun İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, olayın şokunu üzerinden atamayan gözyaşları içerisinde bulunan anne Fatma Sarı’ya, “Önemli olan çocuklarının ve senin canına bir şey olmaması” diyerek teselli etmeye çalıştı. Her zaman bu tür olaylarla karşılaşıldığını ifade eden İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Çolak “Piknik tüpünü yakarak üzerinde kızartma yapanlar, yağın alev alması ile tüpün sönmesinin ardından yayılan gazın patlaması sonrasında kötü sonuçlar doğuyor. Burada fırınlı ocağın üstüne konan piknik tüpünde yağın alev alması ile davlumbazı tutuşturmuş ve sönen tüpte yayılan gaz sonrası patlama olmuş. Küçük tüpte kızartma yapanlar ya açık havada yapsınlar ve tüpün yanından da ayrılmasınlar.”diye konuştu.
Olay yerine gelen Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan da, patlama sesi üzerine herkesin panik içerisinde olduğunu belirterek can kaybının olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Önceki İçerikİskenderun’un ticaret hacmi genişliyor
Sonraki İçerikNitelikli dolandırıcılık iddiası
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.