Meclis yoğun gündemle toplandı

Meclis yoğun gündemle toplandıİskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. Belediye meclis oturumunda şu kararlar alındı:
  1)- 2010 yılı kesin hesabının meclisçe görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
  2)-   Festival Yürütme Kurulunda görev yapmak üzere 7 adet üye seçimi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi kabul edildi. Üyeliklere Mesut Yüksekbaş, Ömer Güray Yayla, Kemal Sonay, Zeki Aytaş, Ahmet Birsel Aktaş ve Özer Çağşar seçildi. 
  3)-  2011 Mali yılı içerisinde şehrimizde bulunan parkomatların aylık abonelik ücretlerinin belirlenmesi ve otoparklarda araç yıkama ücretinin düzenlenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
  4)- 2011 yılı ücretler tarifesindeki asfalt yol tahribi ve beton yol tahribi bedellerinde yazım hatasından kaynaklanan yanlışın düzeltilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifinin, 
Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
  5)- Yeni Toptan Sebze ve Meyve Halindeki Otel ve Lokanta, Kafeterya ve Soğuk Hava Deposunun 10 yıla kadar ihale edilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifinin
Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
  6)-   Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün Strateji Geliştirme Birimi olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesine alınması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifinin
Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
  7)-  Şehre mıntıkası 1840 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9 nolu parsellerin bulunduğu alanın Ticari alan ve Emsal = 1,80 ve  H. 10 kat olacak şekilde plan tadili yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin, İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
  8)-  Şevre mıntıkası 1846 ada 1 nolu parsel üzerindeki trafo alanının 17 nolu parsele taşınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
  9)-  Aşkarbeyli mıntıkası 3629 nolu parselin bir kısmının trafo alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
 10)- Aşkarbeyli mıntıkası 5142 nolu  parselin Orta Öğretim Okul Alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
 11)-  Aşkarbeyli mıntıkası 795/20 ada 1 nolu parselin Orta Öğretim Okul Alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
 12)-  Aşkarbeyli mıntıkası 6376 nolu parselin bulunduğu alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
 13)-  Aşkarbeyli mıntıkası 6374 nolu parselin bulunduğu alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi. 
 14)-  Şevre mıntıkası 55,79,1643 ve 1644 parseller (Numune Mahallesi) ile aynı mıntıka 56,57,58,80,184,309 ve 2285 (Esentepe Mahallesi) nolu parsellerin oluşturduğu alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
 15)-  Frenkçiftliği mıntıkası 2572 nolu parsel ve çevresinin (Meydan Mahallesi) oluşturduğu alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi
 16)- Şehrimiz 105 sokağın caddeye dönüştürülerek Şehit Polis Murat Kaya adının verilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi.
17)-   Belediye Meclisinin 01.04.2011 gün ve 59 sayılı kararına karşı yapılan itirazın meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi. 
 18)-  Belediye Meclisinin 01.04.2011 gün ve 60 sayılı kararına karşı yapılan itirazın meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklif İmar Komisyonu’na gitmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Meclis oturumu 06.05.2011 Cuma günü saat 14.00’de toplanmak üzere kapatıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.