İskenderun’un sosyal dengesi ve yürüyüşü değişecek

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, 2. OSB, İskenderun Limanı’nın pratikte özelleştirilme sürecinin tamamlanması ve özel sektör yatırımları sonrasında kentimizde büyük bir dönüşüm yaşanacağına vurgu yaptı:

“İskenderun’un sosyal dengesi ve yürüyüşü değişecek”

İskenderun’un sosyal dengesi ve yürüyüşü değişecekMÜSİAD Hatay Şubesi tarafından eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin’in onuruna akşam yemeği verildi. Konuşmasında ülke ve bölge gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ergin, “İskenderun’da önemli yatırım hamlelerini sonuçlandırdık. İskenderun’dan Ceyhan’a kadar olan bölgede yatırımcı arsa sıkıntısı çekiyor. Yeni OSB’ler, yeni özel sektör yatırımları ve İskenderun Limanı’nın pratikte özelleştirilme sürecinin tamamlanmasının ardından İskenderun’un sosyal dengesi ve yürüyüşü değişecek. Son bir buçuk ayda Hatay’da dört adalet sarayı hizmete girdi. İskenderun’un en yakışıklı binası Adalet Sarayı. Hatay’da hizmete giren dört adalet sarayının en güzeli ve en büyüğü İskenderun’daki Adalet Sarayı’dır”diyerek, İskenderun’daki kazanımları özetledi.
Grand Plaza’da verilen akşam yemeğine eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, AK Parti Hatay Milletvekili adayları Hacı Bayram Türkoğlu, Filiz Özçörekçi ve Abdülkerim Güven, eski milletvekillerinden Mehmet Soydan, AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, Tosçelik İhracat Müdürü Şerif Tosyalı, MÜSİAD Hatay şube yönetim kurulu üyeleri ile iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katılım gösterdi. Konuklarını sıcak bir ilgiyle kapıda karşılayan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı ve yönetim kurulu üyeleri, iyi bir ev sahipliği örneği sergilediler.
Sinevizyon gösterisi öncesinde Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı’yla bir süre sohbet etti. MÜSİAD’ın kurulduğu günden bugüne kadarki süreçte kat ettiği mesafe, sinevizyon destekli olarak katılımcılara aktarıldı.

İSTİKRAR VE HUZUR ORTAMI SÜRMELİ
Ardından gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, “Bu akşam onur konuğumuz, Hatay’ımızın ülkemize armağan ettiği, hukuki birikimi ve siyasi duruşuyla yargı sistemimizin en bunalımlı döneminde Adalet Bakanlığı gibi çok zor ve vicdani sorumluluğu son derece yüksek bir görevi başarıyla yürütüp, görev süresi içerisinde tarihimize altın harflerle yazılan ve yıllardır bir türlü yapılamayan yargı reformunu adeta bir dantel gibi işleyerek ülkemize armağan eden eski Adalet Bakanımız Sadullah Ergin’dir. Saygıdeğer Bakanımız Ergin’in onuruna MÜSİAD Hatay Şubesi olarak düzenlediğimiz akşam yemeğine katılımınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum”diyerek sözlerine başladı.
Konuşmasının devamında ekonomik ve sosyal gelişmelere parantez açan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Tosyalı, “Tüm dünyayı kasıp kavuran ve hala etkilerinin bir çok gelişmiş ülkede dahi devam ettiği küresel ekonomik krizden ülkemiz başarıyla çıkmış durumda. 2010 yılı büyüme rakamlarıyla hepimizin bildiği gibi dünyada Çin ve Arjantin’in ardından en büyük üçüncü gelişmeyi gösterdik. Hem de 40 yıldır girmeye çalıştığımız ve bizi kontrol edilemeyecek kadar büyük, girerse ekonomimizi perişan eder diyen AB ortalamasının yaklaşık 5 katı bir ekonomik büyüme hızı yakaladık, Avrupa’da birinci olduk. Öte yandan ihracatımız da devamlı yükseliyor. Bu yıl sonunda, 2008’de rakamları yakalayacağımız ümidi belirdi. 2011’in ilk 3,5 ayında yaptığımız ihracat rakamı 36 milyar dolara ulaştı. Sanayi üretimi 15 aydır artarken, işsizlikte ise önemli bir düşüş yakalandı ve 2010 yılında 1,3 milyonu aşkın kişiye iş bulundu. Geçen yılın ocak ayında yüzde 14,5 olan işsizlik rakamı, 2011 ocak ayında yüzde 11,9’a düştü. Türkiye sahip olduğu tüm değerlerle bir dünya devi olmaya, 2023 hedeflerinde belirtildiği gibi dünyanın 10. büyük ekonomisi olmaya adaydır. Beklentimiz ülkemizde yaşanan istikrar ve huzur ortamının devamının sağlanacağı bir sonuçla genel seçimlerden çıkmamızdır. Çünkü ticaret ancak huzur ve güven ortamında gelişebilir, yatırım yapılabilir ve istihdam sağlanır” dedi.

SİYASİ İSTİKRARLA EKONOMİK İSTİKRAR KARDEŞ GİBİDİR
Ardından alkışlar arasında kürsüye davet edilen eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, konuşmasına kendisi onuruna yemek tertip eden MÜSİAD Hatay Şubesi’ne, şube başkanı Fatih Tosyalı nezdinde teşekkür ederek başladı. Son sekiz buçuk yılda ekonomide gelinen noktayı katılımcılara aktaran Ergin, “Sekiz buçuk yıllık iktidarımız döneminde bir muhasebe yaparsak, nereden nereye geldiğimiz daha iyi anlamış oluruz. Sekiz buçuk yıl önce ülkemizde kara bir tablo vardı. Siyasi ve ekonomik istikrar yok olmuştu. Siyasi ve ekonomik istikrar ikiz kardeş gibidir. Siyasi istikrarın olduğu yerde ekonomik istikrar da kendiliğinden gelir. AK Parti iktidarıyla birlikte temin edilen siyasi istikrar ekonomik istikrara da yansıdır. Ekonomideki gelişmeler kırılgan yapıyı, yatırım cennetine dönüştürdü. Yapılan duble yollar, enerji yatırımları, KÖYDES ve BELDES yatırımları ekonomik büyümeyi tetikledi. Aldığımız önlemler sayesinde 2008 yılındaki ABD menşeli küresel finansal krizden Türkiye en az etkilenen ve en çabuk çıkan ülkelerden biri oldu. AB şimdi büyük bir krizi önlemeye çalışırken, Türkiye’de ekonomik dengeler rayına oturmuş durumda. Hatta hükümetimiz döneminde IMF evine bile gönderildi. İktidara geldiğimizde 23,5 milyar dolar olan IMF borcu 5,5 milyar dolara indirilmiş durumda” diye konuştu.

ADALET SARAYLARININ EN GÜZELİ İSKENDERUN’DA

Konuşmasında Hatay’daki yatırımlara da parantez açan Ergin, “Ekonomide elde edilen başarı yatırıma dönüştü. Hatay bu yatırımlardan önemli ölçüde istifade etti. Yine bizim dönemimizde açılan Hatay Havaalanı, Türkiye’nin sayılı havaalanları arasına girmeyi başardı. İskenderun’da da önemli yatırım hamlelerini sonuçlandırdık. İskenderun’dan Ceyhan’a kadar olan hatta yatırımcı arsa sıkıntısı çekiyor. Yeni OSB’ler, İskenderun Limanı’nın pratikte özelleştirilme sürecinin sonuçlandırılması ve yeni özel sektör yatırımlarının tamamlanmasının ardından İskenderun’un sosyal dengesi ve yürüyüşü değişecek. Hatay’da Reyhanlı, Dostluk ve Karaçay barajlarının inşaatı devam ediyor. Bu barajlar tamamlandığında Hatay’da sulanabilir tarım arazilerinin oranı yüzde 90’a çıkacak. Son bir buçuk ayda Hatay’da dört adalet sarayı hizmete girdi. İskenderun’un en yakışıklı binası Adalet Sarayı. Hatay’da hizmete giren dört adalet sarayının en güzeli ve en büyüğü İskenderun’daki Adalet Sarayı’dır. Türkiye bugün geldiğimiz noktada Avrupa’nın altıncı, dünyanın on altıncı büyük ekonomisi. Kamu borcumuz on yedi AB üyesi ülkesinden bile daha az. Yargı reformu ve asker-siyaset ilişkisinde gerçekleştirdiğimiz reformlar sayesinde demokrasimizi geliştirdik. Artık darbe yapma ve muhtıra verme dönemleri kapandı. Muhtırayı yalnız halkımız sandıkta verir. Şimdi 12 Haziran’da halkımız bir tercihte bulunacak. İstikrar ve elde edilen kazanımların arkası gelsin mi, yoksa kesintiye mi uğrasın tercihi” diyerek sözlerini noktaladı. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik renkli sohbetlerle devam etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.