CHP Hatay’da tek vücut

Hatay milletvekili adayı Nihat Matkap, söylenildiği gibi parti içerisinde herhangi bir huzursuzluğun bulunmadığını kaydetti:

“CHP Hatay’da tek vücut”

CHP Hatay’da tek vücutCHP Hatay milletvekili adayları Mevlüt Dudu, Nihat Matkap ve Refik Eryılmaz İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamında ziyaret ederek birlik ve beraberlik mesajları verdiler. CHP’nin ilçe yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette konuşan milletvekili adayı Nihat Matkap, seçime kalan 52 günü en iyi ve verimli şekilde değerlendirmek için adaylar arasında bölgeler belirleyerek çalışma alanları oluşturduklarını söyledi.
Parti içerisinde söylenildiği gibi herhangi bir huzursuzluğun olmadığını ifade eden Nihat Matkap, “Cumartesi günü Hatay’da bulunan tüm teşkilatlar ve milletvekili adaylarımızla toplantı yaptık. Bu toplantıda çalışma planı belirlendik. En önemlisi de CHP’nin Hatay’da tek vücut olduğu ortaya koyduk” dedi. Matkap, parti teşkilatları ile adaylar arasında uyum sorunun bulunmadığını kaydederek, “Teşkilatlarla her hangi bir uyum sorunumuz yok. Onları her zaman yanlarımızda gördük. Bu yıl CHP tarihinde en yüksek ilgiyi gördü. Partimiz 1999’da baraja takıldığı seçimlerde milletvekili başvuruları 700 iken, birinci parti olan DSP’de bu sayı 3.500’dü. Bugüne geldiğimizde iktidar olan AK Parti’de 78, MHP’de 50 dolayında milletvekili aday adaylığı başvurusu varken bizde bu sayı 119’du. Bu rakam da gösteriyor ki, CHP her geçen gün büyüyor ve destek buluyor. İşte bu güç bizi birinci parti ve iktidar yapacak.”dedi.
1980 ürünü olan Siyasi Partiler Yasası’nı değiştireceklerini belirten Matkap, “Şu anda yasa yerlerde sürünüyor, çürüdü. AK Parti’nin de seçim bildirgesinde Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirme vaadi var. Artık hiçbir ihtiyaca cevap vermeyen bu yasayı değiştireceğiz. Günümüzde seçim çalışmaları da değişti. 4. kuvvet olan basın, teknolojiyle birlikte birinci güç haline geldi. Bunu da göz önünde bulundurarak iktidarda köklü değişikliklere gideceğiz” ifadelerini kullandı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sosyal demokrat anlayışıyla İskenderun halkına hizmet verdiklerini, toplanan vergilerden elde edilen paraları, çalmadan, çaldırmadan hizmet olarak halkımıza tekrar iade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Civelek, 12 Haziran’ın CHP’nin zafer tarihi olacağını iddia ederek, birlikte gönül gönüle yapacakları çalışmalarla partiyi iktidara taşıyacaklarını dile getirdi. Civelek, Ortadoğu’da yaşanan kan ve ateş ile birlikte emperyalistlerin oyununa gelmeden ülkeyi daha güzel günlere taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.