Türk adaleti usulsüzlüğü tescilledi

Şahin:

“Türk adaleti usulsüzlüğü tescilledi”

Türk adaleti usulsüzlüğü tescillediTürk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin, “Türk Sağlık-Sen olarak nasıl ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakkını tüm platformlarda savunuyorsak, sendikamızın hakkını da kimselerin gasp etmesine asla müsaade etmiyoruz. Son olarak açtığımız dava sonucunda mahkeme Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in 5 bin 333 üyesinin usulsüz bir şekilde sendikaya kaydedildiğine karar vermiştir” dedi.
Türk Sağlık-Sen tarafından 2009 yılı üye sayılarının tespiti ile ilgili açılan davayı görüşen Ankara 12. İş Mahkemesi’nin 44 ilde Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen ve SES’in üyelerini incelediğini belirten Şahin, açıklamalarının devamında, “Sağlık Bakanlığı üye tutanağında yer alan Sağlık-Sen’in (Memur-Sen) 87 bin 987 üyesinin 5 bin 333’ün usulsüz olduğuna karar vererek Sağlık-Sen’in (Memur-Sen) gerçek üye sayısının 82 bin 654 olduğuna hükmetti. Mahkeme kararında, Türk Sağlık-Sen’in ise Bakanlık tutanağında yer alan 82 bin 854 üyesinin tamamının gerçek üye olduğuna ve Türk Sağlık-Sen’in 15 üyesinin ise tutanağa dahil edilmediğine karar verilerek Türk Sağlık-Sen’in üye sayısının 82 bin 869 olduğuna dikkat çekildi. Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir adeti olduğunu unutanlar yaptıkları bu usulsüzlüğün yanlarına kalacağını zannetmişlerdi. Kraldan çok kralcılık yapan, makamını sendikacılık için kullananlarla kurdukları düzende her şeyi istedikleri gibi yapabileceklerini, asla hesap vermeyeceklerini düşünmüşlerdi. Fakat Türk adaleti yapılan usulsüzlüğü tescilledi. Kimin nasıl sendikacılık yaptığına bir kez de hukuk belgeledi. Ankara 12. İş Mahkemesi’nin tokat gibi suratlarına yapıştırdığı karar, bunların kara tarihinde kocaman bir leke olarak yerini almıştır. Bu lekeyi tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları nerden bakarlarsa baksınlar göreceklerdir. Hiç kimsenin istemeyeceği birçok sıfata sahip bu zihniyetinin son olarak aldığı sıfatları da usulsüz sendikacılık olmuştur. 5 bin 333 kişinin usulsüz üye yapıldığına karar verilmesi aynı zamanda 2009 yılında yetkinin gasp edildiği ve çalışanların gerçek temsilcisi Türk Sağlık-Sen’in toplu görüşme masasındaki temsil hakkının elinden alındığında en somut kanıtıdır. Sendikacılığın temelinde hak arama varken, hak gaspı yapan bu zihniyetin kendilerine sendika demesi ne kadar hazindir. Hukukla tespit edilen usulsüzlüklerine rağmen nasıl sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının karşısına çıkıp neyi anlatacaklar merak ediyoruz. Hangi sözde sendikacılık meziyetlerinden bahsedecekler düşünüyoruz. Biz utanmayız diyorlarsa, bizde onlara utanmıyorsanız dilediğinizi yapın diye sesleniyoruz” ifadelerine yer verdi.

Önceki İçerikMaçlarda tempo üst düzeyde
Sonraki İçerikTurizm bir şehrin can damarıdır
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.