MHP Hatay milletvekili aday adayı Kemal Niziplioğlu

MHP Hatay milletvekili aday adayı Kemal Niziplioğlu:

“Hans’lar uçuyorsa, ‘Hasan’larda uçabilir”

MHP Hatay milletvekili aday adayı Kemal NiziplioğluMHP Hatay Milletvekili aday adayı Kemal Niziplioğlu, MKÜ bünyesinde oluşturulacak sivil havacılık birimi ile ülkemizde kalifiye eleman yetişmesinin sağlanabileceğini söyledi. Kendisi de pilot olan Kemal Niziplioğlu “Ülkemizde halen yerli havayolu şirketlerinde yabancı pilotlar çalıştırılmaktadır. Bu pilotlara lisans derecesine göre aylık maaş10 bin ila 30 bin dolar arasında ücret ödenmektedir. Sadece Türkiye’deki eğitim eksikliği nedeniyle, yabancılara ödenen bu kadar yüksek miktardaki maaşlar, neden ülkemizdeki gençlerimize ödenmesin? Hâlbuki Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulacak bir yüksek okul veya fakültede verilecek eğitimle gençlerimiz pilot olarak yetiştirilebilir. Ayrıca havayolu sektöründe yardımcı teknik eleman yetiştirilerek hem, ülkemizdeki gençlerimize iş istihdamı sağlanmış olur, hem de büyük bir eksiklik giderilmiş olur. Biz hep diyoruz; Hanslar uçuyorsa, Hasan’larda uçabilir” dedi.
Kemal Niziplioğlu, ülkemizde tek motorlu 80 – 90 civarında tek motorlu uçağın olduğunu, bunlardan ÖTV, KDV ve MTV alınmaması gerektiğini, ülke ekonomisine menfi hiçbir maliyet yansımayacağını da belirterek, özellikle sivil havacılıktaki bürokrasinin insanları, özel havacılıktan uzak tuttuğunu da kaydetti. Niziplioğlu, milletvekili seçilmesi halinde, MKÜ bünyesinde sivil havacılık okulunun oluşması, sivil havacılığın gelişmesi için kanun teklifleri hazırlayacağını ve ülkemizdeki en büyük sıkıntı olan ‘Teknik Eleman’ sorununa çözüm arayacağını sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.