COMENİUS projesinin ilk semineri gerçekleştirildi

COMENİUS projesinin ilk semineri gerçekleştirildiİskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Gençlerin bugün ve gelecekteki hayatlarında spor aktivitelerinin rolü’ adlı seminer yoğun ilgi gördü
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan gençlerin şimdiki ve gelecekteki hayatlarında spor aktivitelerinin rolü isimli COMENİUS Bölgesel Okul Ortaklığı Projesi’nin ilk seminer toplantısı İTSO’da gerçekleştirildi.
Projenin ortak kurumları arasında olan İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Denizciler Lisesi ve Karayılan Belediye spor proje ekipleri, toplantıda hazır bulundular. Seminere konuşmacı olarak Gelişim Hastanesi doktorlarından Doç Dr. Erdal Girgil ve Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Ebru Yıldız katıldı. Gerçekleştirilen seminere hem basketbol da, hem de futbol yaşantısını sürdüren kişilerin de katılması öğrencilerin heyecanını daha da arttırdı. Seminere İskenderun Demirçelik spor Kulübü’nden Ömer Kısa ve yardımcı hoca Osman Zeki Korkmaz ise, İskenderun Engelliler Basketbol Takımı eski kaptanlarından Bülent Yağar da katıldı. Burada katılımcılara açıklama yapan Doç Dr. Erdal Girgil, sporun faydalarını anlattı. Girgil, insan vücudunun nefes almasını, kasların nasıl harekete geçtiğini kısa mesafelerin kas gücüyle koşulduğunu, oksijensiz yapıldığını uzun mesafede hem kas hem oksijenin devreye girdiğini belirtirken çok daha farklı konulara da değindi. Programın ilerleyen süresinde ise diğer katılımcılar da kendi konularında öğrencilere bilgiler verdiler. Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Asil ise yaptığı açıklamada ikinci kez COMENİUS projesi hazırladıklarını, bu proje sayesinde öğrencilerin yabancı dile olan ilgilerinin bariz bir şekilde arttığını gözlemlediklerini ifade etti. Asil, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.