Kuseyri: “Önceliğimiz sivil bir anayasa”

Kuseyri: “Önceliğimiz sivil bir anayasa”Hatay Milletvekili A. Adayı Mehmet Rasim Kuseyri, Türk halkının sivil bir anayasa için iradesini ortaya koyduğunu belirterek, “Seçimler sonrasında milletimiz bize görev verirse önceliğimiz sivil bir anayasa yapmak olacaktır” dedi. 12 Haziran seçimleri hızla yaklaşırken  Türkiye, Atatürk’ten bu yana ilk kez sivil bir anayasa yapmaya hazırlanıyor. 12 Eylül askeri darbesiyle gelen 12 Eylül Anayasası’na yönelik en kapsamlı değişikliğe Türk Milletinin referandumda verdiği evet destek, AK Partili kurmayları yeni bir anayasa konusunda cesaretlendirdi. AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilat Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı’nda Hukuk Danışmanı olarak görev yapan Av. Mehmet Rasim Kuseyri Hatay’da halkın sivil bir anayasa için vereceği desteğin önemine işaret etti. AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilat Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı’nda Hukuk Danışmanlığı görevlerini yürüten Av. Kuseyri, Hatay’da halkın sivil bir anayasa için vereceği desteğin öneminin altını çizdi. Kuseyri, Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde bir TV’ye verdiği mülakatta, parlamento aritmetiğinin sivil bir anayasa için süreci hızlandıracağı vurgusuna dikkat çekerek, “Başbakanımız parlamentoda uzlaşma olması ve her kesimin katılımıyla sivil bir anayasa yapmanın önemine her zaman olduğu gibi yine dikkat çekti” dedi. Mehmet Rasim Kuseyri, “Sivil bir anayasa tüm milletimizin ortak özlemi. AK Parti haricinde mecliste grubu bulunan tüm partiler “hayır” propagandası yapmasına rağmen milletimiz yeni ve sivil bir anayasa için iradesini ortaya koymuştur” dedi. 2010 referandumunda oylanan 26 maddelik paketin bugüne kadar sivil bir anayasa arayışı için yapılan çalışmaların en kapsamlısı olduğunu  belirten Kuseyri, “Anayasanın sivilleşmesi için bu kapsamlı çalışmayı yapmak AK Parti olarak bizlere nasip oldu. Milletimiz eğer yeterli desteği verir ve bizi parlamentoda yeterli çoğunluğa ulaştırırsa Atatürk’ten bu yana ilk kez sivil bir anayasayı yapmak da bizim partimize nasip olacak” dedi.

Kuseyri’nin anayasa paketinde emeği var
Genel Merkez’deki görevleri dolayısıyla 26 maddelik anayasa değişikliğinin hazırlanmasında emeği geçen hukuk ekibi ile düzenli istişare ve ortak mesaide bulunan Av.Kuseyri, AK Parti Genel Merkezi hukuk danışmanlığının yanı sıra çok sayıda milletvekili, bakan, grup başkan vekili ve genel başkan yardımcılarının avukatlığını yürütüyor. 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.