CHP Hatay milletvekili aday adayı Mehmet Çardak

“Türkiye rahat bir nefes alacak!”
CHP Hatay milletvekili aday adayı Mehmet ÇardakCHP Hatay Milletvekili aday adayı Mehmet Çardak, CHP iktidarında Türkiye’nin rahat bir nefes alacağını söyledi. Hatay’ı şaha kaldıracak projelerini sıralayan Çardak, “Türkiye genelinde Hatay ilimiz vergi tahakkukunda 9. sırada, tahsilâtta 8. sırada, geliri giderinden fazla olan iller sıralamasında 10. sırada, en çok ihracat yapan iller sıralamasında 10. sırada yer almasına karşın, yine de ekonomide olması gereken yerde değildir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi, bizler için de gece gündüz, dün bugün yok. Bizler için tek bir tarih var, o da 13 Haziran 2011 sabahı. Böyle bir dönemde sadece Genel Başkanımıza değil, her birimize tek tek görev düşüyor. Her birimiz genel başkandan daha fazla çalışmak zorundayız. Bunun için yola çıktık, bunun için Hatay’ın yollarına döküldük. Hep birlikte çok çalışacağız ve inşallah 13 Haziran’da CHP’yi iktidar yapacağız. Türkiye rahat bir nefes alacak. Yıllarca atıl vaziyette bekletildikten sonra, daha geçen yıl özelleştirilen İskenderun Limanı’nı konteynır limanı haline dönüştürmeden, İskenderun’da kurulması planlanan Lojistik Köy Projesi’ni hizmete geçirmeden, İskenderun Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nde yeniden laboratuar hizmetlerini devreye sokmadan, Hatay Havalimanı’nı kargo taşımacılığına açmadan ve Yayladağı Gümrük Kapısı’nı TIR güzergâhına dönüştürmeden, güzel Hatay’ımızda yatırımın, üretimin, istihdamın, turizmin ve ihracatın artırılması imkansız gibi görülmektedir. Dolayısıyla da Hatay’da ekonominin canlandırılması, eğitimli ve vasıfsız işsizlere iş ve aş bulunabilmesi için; yatırımcıların, üreticilerin, imalatçıların, uluslararası taşımacıların, dış ticaretin, sınır ticaretinin ve gümrüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerekmektedir”şeklinde görüş ortaya koydu.
Hatay’da acil çözüm gerektiren sorunları da CHP Milletvekili aday adayı Çardak, şöyle sıraladı:
* Hatay’da yaşayan 10 binlerce Bayır-Bucak Türklerin (Suriye’den göç edenler) iskân ve toprak sorunları yıllardır çözüme kavuşturulamamıştır. Sınır boyu arazilerinin mayından arındırılarak topraksız Bayır-Bucaklılara dağıtılması ve bu arazilerin organik tarıma açılması yönünde çalışmaların başlatılması gerekmektedir.
* Amik Ovası’nın su ihtiyacının karşılanması için inşası sürdürülen barajların hızla tamamlanması ve ‘Dostluk Barajı’nın biran önce ihalesinin yapılması önem arz etmektedir.
* İç ve dış turizmin canlandırılabilmesi için yapımı devam etmekte olan İskenderun-Arsuz ve Arsuz-Çevlik sahil yolunun, Antakya-Samandağ ve Antakya-Reyhanlı yolunun daha fazla geciktirilmeden tamamlanması gerekmektedir.
* İskenderun, Antakya ve Kırıkhan Organize Sanayi Bölgelerinin arsa ihtiyacının karşılanması ve yeni girişimcilerin arsa taleplerinin acilen karşılanması önem arz etmektedir.
* Türkiye’nin Gümrük Kapılarından yapılan yolsuzlukların, gümrük kaçakçılığının ve gümrüklerdeki rüşvet olaylarının sonlandırılması için Gümrük Müsteşarlığının Teşkilat Yasa Tasarısı’nın yasalaştırılması ve gümrüklerde çok başlı olan denetimin yeniden organize edilmek suretiyle etkin hale getirilmesinde zaruret bulunmaktadır.
* Türkiye’de mesleki faaliyette bulunan 3.500 Gümrük Müşaviri ve 7.500 Gümrük Müşavir Yardımcısı ile gümrükleme sektöründe çalışan 50.000 personelin iş ve yaşam sorunlarının giderilmesi ve Gümrük Müşavirlerinin ‘Oda’ yasa tasarısının kanunlaştırılması konusunda sonuç alıcı çalışmaların yapılması öneme arz etmektedir.

Önceki İçerikİbrahim Yaran: “Asla küçük düşünmeyeceğiz”
Sonraki İçerikLojistik köy için 5 seçenek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.