TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu

TOBB HATAY KADIN GİRİŞİMCİLER
KURULU’NDAN HATAY’A İŞGEM

TOBB Hatay Kadın Girişimciler KuruluBir süredir İŞGEM projesi üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini ve Reyhanlı’da bu anlamda üç toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Gül, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nihat Kılıç ile birlikte Tarsus İŞGEM’i ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını ve bilgi edindiklerini belirtti.
22 Mart 2011 tarihinde yine TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu’nun önderliğinde Reyhanlı Cilvegözü Gümrük Müdürlüğü Toplantı Salonunda Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdiİ, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nihat Kılıç, Adana İŞGEM ve DASİFED (Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Adana İŞGEM Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Vurankaya, KOSGEB Hatay Hizmet Merkez Müdürü Sayın Seracettin Özcan, DOĞAKA Uzmanlarından Abdulllah Kılıçoğlu, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay GÜL ile Kurul Üyeleri, Kamu Daire Amirleri ve Reyhanlı Belediyesi Meclis Üyelerinin yer aldığı yaklaşık 60 kişinin katılımıyla Reyhanlı’da kurulması planlanan İŞGEM konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Gül’ün konuşmasıyla başlayan toplantı, Adana İŞGEM ve DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler’in açıklamalarıyla sürdü. sonra
Gül konuşmasında İŞGEM’in önemine değinerek, Reyhanlı’nın bir sınır ilçesi olması dolayısı ile gelişme potansiyeline sahip olması, ayrıca yüksek orandaki işsizliğin çözümü için İŞGEM’in Reyhanlı ilçemiz ve ilimiz için çok faydalı bir proje olacağını belirtti..
Onatça ise evlerinden, işlerinden, feragat ederek proje üreten ve bu iş fikrini ortaya atarak çalışmalarını sürdüren TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu’nu kutlayarak Reyhanlı İlçesi için çok büyük bir şans olduğunu ifade etti.
Reyhanlı Belediye Başkanı Şanverd’de konuşmasında, bu projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve belediye olarak bu projede yer alarak projeye her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Reyhanlı Kaymakamı Güler ise tüm konuşmacıların aydınlatıcı konuşmalarından mutlu olduğunu ifade ederek, bu girişimin arkasında durduklarını ve yerel aktivistlerin bu girişimi benimsediklerini, Reyhanlı’da bulunan Türkiye Zirai Donatım Kurumu’na ait olan depoların tahsisi için gerekli girişimlerde bulunduklarını, tahsis yetkisinin Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’na ait olduğunu belirterek yapılan görüşmelerde anılan kuruluşların üretim yapılacak her işe olumlu baktıklarını ifade etmiş, yer sorununun kısa vadede çözülebileceğini temenni ettiğini ve bu projenin Reyhanlı’daki işsizliğin çözümü için önemli bir adım olduğunu belirtti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.