Belediye Şehir Tiyatrosu perdesini açtı

Belediye Şehir Tiyatrosu perdesini açtıDünya Tiyatrolar Günü’nde İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdesini açtı. İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu 27 Mart 2011 Pazar günü Adem Atar’ın yazdığı “Çiftlikteki Haydut” adlı müzikli-danslı çocuk oyunu ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “Sevim Taşan Benim” adlı oyunu sergiledi. İlk gösterim Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu öğrencilerine yapıldı. İkinci gösterim belediye çalışanlarının ve diğer konukların çocukları için sahnelendi. Bu gösterime Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek katıldı.
Belediye Başkanı Civelek, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, “Tiyatroyu sevmek lazım, çünkü tiyatro insanları birbirine kaynaştırır, birlikte olmaya yöneltir. Tiyatro insanlara sinemadan daha yakındır. Sinemada, perdede bir görüntü vardır. Tiyatro, sahnede oynanır. Sizler oyunculara çok yakınsınız. Zaman zaman oyuncularla karşılıklı olarak konuşur, oyuna eşlik edersiniz. Çocuklar, Pinokyo’yu biliyor musunuz, burnu neden uzadı? Yalan söylediği için değil mi! Biraz sonra izleyeceğiniz oyun, yalan söylemenin kötü bir şey olduğunu anlatıyor. Bundan sonra her zaman tiyatrolarda birlikte olacağız. Oyunu hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Hepinize iyi seyirler.” dedi. Çocukların, oyunculara eşlik ettiği ve büyük bir keyifle izlediği oyundan sonra Başkan Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek çocuklara hikaye kitapları armağan etti. İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü kutlama programında, daha önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sahnelenen Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “Sevim Taşan Benim” adlı oyunu sergiledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.