Gözün aydın İskenderun!

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Aslantaş Barajı’ndan şehrimize gelecek suyun ihalesinin 3 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini, iskele yapım işinde de projenin tamamlandığını müjdeledi:

Gözün aydın İskenderun!İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Belediyesi Briç Kulübü Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Belediye Başkanı seçildikten sonraki ikinci istişare toplantısını gerçekleştiren Yusuf Civelek, toplantıda yaptığı konuşmasında belediye olarak piyasa olan 21 trilyonluk borcun tamamının ödendiğini açıkladı.
Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, belediye çalışanları ve basın mensupları katıldı.

HERŞEY İYİ NİYETLE OLUR
Konuşmasının başında herkesin ‘Dünya Su Günü’nü kutlayan Başkan Civelek, suyun önemine dikkatleri çekerek, “Su hayattır. Tüm dünyada önemi gittikçe artan bir maddedir. Bilim adamları bile önümüzdeki yıllarda ülkelerin petrol yerine su savaşı içerisine gireceklerini vurgulamışlardır. Ben de buna istinaden belediye olarak iki gün evvel su ihalesine çıktığımızı açıklamak istiyorum. 3 Mayıs’ta teklifler sunulacak ve İskenderun’un yıllardır kanayan yarası haline gelen eskimiş su şebekesini değiştireceğiz. Su sorunu bizim öncelikli sorunumuzdur. Çünkü halkımız damacanaya yılda 2 trilyon para harcıyor. Biz de bunun önüne geçeceğiz. Her şey iyi niyetle olur. Halkımıza bu iyi niyeti aşılayacağız. İskenderun bir bütündür ve kimseyi ayırt etmeden herkese eşit hizmet vererek bu bütünlüğü sağlayacağız” dedi.

Başkanlığı seçildiği günden bugüne belediye olarak gerçekleştirmiş oldukları projelerden de bahseden Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Neredeyse 30 yıldır İskenderun’da yaşayan bir vatandaş olarak tepelerin sürekli altyapı ve yol sorunu çektiğini duymuşumdur, görmüşümdür. Bu sebeple ilk günden bu yana ilk iş olarak tepelerdeki alt yapı sorununu çözmeye başladık. Tepelerdeki sorunun neredeyse yüzde 80’ini çözülmüş durumda. İçme suyu, dere suyu ve atık su sorununu da çözüme kavuşturduk. Limanımızın ihalesi gerçekleşti. Limanımızla birlikte İskenderun ekonomisi de canlanacaktır. Bir kentin Anayasası imar planıdır. Yakında imar planı da ihaleye çıkartılacak. Bunun yanı sıra postanenin hemen yan tarafına yeni itfaiye binası yapılacak. Sahile iskele yapacağız. İnşallah 2011 yılının Aralık ayında insanlarımızla birlikte iskelemizde oturup sohbet edeceğiz. Anlayacağınız gece gündüz hiç durmadan çalışıyoruz. Hemen her hizmeti halkımız ve İskenderunumuz için yapıyoruz. İskenderun Belediyesi olarak halkımızın hizmet memnuniyetini ön planda tutuyoruz” şeklinde konuştu.
Son olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yusuf Civelek, körfeze kurulması planlanan termik santral ve üniversitenin yan tarafına yapılacak olan cami ile ilgili bilgiler verdi. Kimsenin dini istismar etmemesi gerektiğini de belirten Yusuf Civelek, “Bugüne kadar dini istismar eden tüm ulusların sonu hüsranla son bulmuştur. Üniversite Diyanete cami yapılması konusunda 20 dönüm vermiştir. O sebeple bu konu hakkında konuşmak yersiz olacaktır” diye açıklama yaptı.

Önceki İçerikBülent Bozdoğan’dan örnek ziyaret
Sonraki İçerikAltın yatırımda en güvenli liman
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.