Güç verin, görev verin halkın iktidarını kuralım

Eğitimci ve yardımsever kimliğiyle tanınan Ümit Günay, kendisine destek veren yüzlerce vatandaş topluluğunun önünde CHP Hatay milletvekili aday adaylığını resmen ilan etti.
Günay:

“Güç verin, görev verin halkın iktidarını kuralım”

Güç verin, görev verin halkın iktidarını kuralımCHP’de Hatay milletvekilliği aday adaylığı zincirine yeni bir halka daha eklendi. Ümit Günay, CHP Hatay Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP İskenderun ilçe binası önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla resmen milletvekili aday adayı olduğunu kaydeden Ümit Günay’a partililer ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler. Günay’ın açıklamasından önce CHP Hatay milletvekili aday adayları örnek tablo oluşturarak, iktidar yolunda birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Aday adaylığı açıklama töreninde ilk olarak konuşma kürsüsüne gelen CHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu, Günay’ın eğitimci ve yardımsever kimliğini ön plana çıkardı. CHP’nin her zaman birlik ve beraberlik içinde bu seçime hazırlandığını ifade eden Çolakoğlu, CHP Hatay milletvekili aday adayı Ümit Günay’a ve ekip arkadaşlarına milletvekilliği yolunda başarılar diledi.
Daha sonra parti önünde toplanan kalabalığın alkışlarıyla konuşma kürsüsüne gelen CHP Hatay milletvekili aday adayı Ümit Günay, yaptığı konuşmada CHP’nin iktidarında sadece ve sadece vatandaşa hizmet olacağını kaydetti.
CHP iktidarında yani halkın iktidarında her yurttaşın eşit olacağını belirten Günay, “Yandaş değil, vatandaş olacaktır. Her yurttaşın onurlu yaşama hakkını hakim kılacağız. CHP varsa herkes için var. Sizlere AK Parti’nin 8 yıllık iktidarı süresinde yaptığı olumsuz uygulamaları anlatacak değilim. Zaten sizler bilinçli yurttaşlar olarak her şeyin farkındasınız” diye konuştu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen CHP Hatay milletvekili adaya adayı Ümit Günay, açıklamalarının devamında CHP’nin projelerinden de bahsederek, “Bu kapsamda yeni işyeri açacak esnaf ve sanatkarlara 5 yıl süreyle vergi indirimi, nakliyeci esnafına indirimli akaryakıt, şoför, minibüsçü ve servisçi esnafına bir kereye mahsus KDV ve ÖTV alınmadan araçlarını yenileme imkanı, esnafın yanında çalışanların sosyal güvenlik primlerinde indirim, kalfaların sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması, enerji fiyatlarında indirime gidilmesi gibi imkanlar sağlayacağız. Tüm bunların yanında hukuk sisteminde de sıkıntılar var. Kamu vicdanı yaralı. CHP iktidarında üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü hakim kılacağız. Güç verin, görev verin, halkın iktidarını kuralım. Çağdaş ve mutlu bir Türkiye kuralım. Konuşmalarında gençlere yönelik projelerden de bahseden CHP Hatay milletvekili aday adayı Ümit Günay, gençlerin iyi eğitimli, özgüvenli, hoşgörülü, kültürlü, sorumluluk sahibi, laik ve demokratik Cumhuriyetin birikimlerini içtenlikle benimseyen özgür bireyler olarak yetişeceği bir Türkiye vaat ediyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendireceğiz. Ekonomik nedenler dolayısıyla öğrenimini terk etmek zorunda kalan gençlere ve özellikle kızlara destek sağlayacağız. Özel dershane ve kurslara olan bağımlılığı bir şekilde kıracağız. Üniversite sınavı başta olmak üzere eğitimin çeşitli kademelerinde uygulanan sınav sistemlerini gözden geçirerek bunların öğrencileri en verimli çağlarında hayattan koparılmamasını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.
Günay daha sonra, “Bugün sizlerin huzurunda ve şahitliğinde milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum ve sizlere söz veriyorum; Dertlerinizi derdim bileceğim, gece gündüz demeyeceğim ve sizleri pişman etmeyeceğim” diyerek açıklamalarına son verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.