CHP Hatay milletvekili aday adayı Ali Aslan

CHP Hatay milletvekili aday adayı Ali Aslan, milletvekilliği aday listesinde birinci ya da sonuncu sırada olsun, hiç fark etmez, seçim sürecinde canla başla çalışma sözü verdi:

“CHP’nin herkes için olduğunu ortaya koyacağız”

CHP Hatay milletvekili aday adayı Ali AslanEczacı Ali Aslan, CHP İskenderun ilçe teşkilat binası önünde düzenlenen görkemli bir törenle CHP Hatay milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Açıklama öncesinde CHP ilçe binası önünde toplanan partili ve vatandaşlara müzik ziyafeti verildi. Ardından platforma CHP Hatay milletvekili aday adayları davet edilerek, birlik ve beraberlik görüntüsü sergilendi.
Alkışlar arasında konuşmasını gerçekleştiren CHP Hatay milletvekili aday adayı eczacı Ali Aslan, “Hükümetin yıllardır sürdürdüğü yanlış ve haksız politikalara karşı en direngen meslek örgütü olan Türk Eczacılar Birliği’nin yöneticiliğini yaptım. Doğduğum, büyüdüğüm memleketimden milletvekili aday adayı olduğumu açıklamak için buradayım. Bizim davamız açlara ekmek, ceketsizlere ceket, yalın ayaklara ayakkabı bulma davasıdır. Davamız işsizlere iş, topraksızlara toprak, okumayanlara okul ve hastalara şifa verme davasıdır. Halkımıza söz veriyorum, listede önde veya arkada olmuşum, birinci sıradaymış ya da son sıradaymışım hiç fark etmeyecek. 8 yıllık AKP iktidarında işsizlik mi azaldı, terör mü bitti? Avrupa Birliği’ne mi girdik, Kıbrıs sorunu mu çözüldü? Eğitimin niteliği mi düzeldi? Gelir ve vergi adaleti mi sağlandı, emekli daha mı rahat yaşıyor? Dünyanın en pahalı benzini benim ülkemde satılıyor. 2002 senesinde halkımıza ait olan 721 adet fabrika, tersane, tesis, liman ve arazi artık yabancıların. İhale mevzuatı 8 yılda tam 23 kez değiştirildi. Kendi zenginlerini yarattılar. Zümrüt, yakut ve elmasta KDV’yi düşürdüler. Taraf olmayan bertaraf oldu. Masallarla ve yalanlarla bu ülkenin güzel insanlarının duygularıyla oynadılar. Davos’ta İsrail’e ‘One Minute’ denildi ama her türlü askeri ve ekonomik işbirliği artarak devam etti. Bu ülkede 11 milyon yeşil kartlı, 9 milyon emekli, 5 milyon asgari ücretli ve 7 milyon işsiz var. Bu mu zenginleşme? Artık halkımız rahat bir nefes almak istiyor. CHP’nin herkes için olduğunu, herkesin CHP’si olduğunu göstereceğiz. Halkımızın ilaca ve sağlığa parasız erişiminin sağlandığı, eğitimin parasız hale geldiği, engelli bireylerin yaşamın her alanında katılmalarının sağlandığı, termik santrallerin portakal bahçelerini, derelerimizi, denizlerimizi, havamızı kirletmediği, nükleer santrallerin yaşamımızı tehdit etmediği, insanların düşüncelerinden dolayı toplumdan ayrıştırılmadığı bir Türkiye kuracağız. İşte bu kadar inandık ve güvendik biz CHP’ye ve halkın iktidarına. Bizim davamız bütün emekçilerin kurtuluşu davasıdır” şeklinde görüş ortaya koydu.
Açıklamasının ardından milletvekili aday adayı Aslan, platformdan inerek tebrikleri kabul etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.