CHP Hatay Milletvekili aday adayı Bülent Akbay

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Akbay, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’na konuk oldu:

“İnsani erdemlerin temel taşlarını döşeyeceğiz”

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Bülent AkbayCHP Hatay Milletvekili aday adayı avukat Bülent Akbay, gün içerisinde seçim çalışmaları kapsamında Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nı ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak söz alan Hacı Bektaşi Veli Derneği İskenderun Şube Onursal Başkanı Mehmet Buluş, “Çok önemli bir döneme giriyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu badirelerden kurtulabilmesi için CHP’nin mutlaka iktidara gelmesi lazım. Hatay’da CHP’nin aday adayı sayısının bir hayli fazla olması da bizleri gururlandırıyor. Tüm aday adaylarının 12 Haziran’a kadar aynı heyecan ve şevkle çalışmasını ümit ediyorum. Kesin aday listeleri açıklandıktan sonra hiç kimse partiye küsmemeli ve köşeye çekilmemelidir. Bu dönemde elbirliğiyle, gönül birliğiyle halka projelerin anlatılması gerekiyor. Bülent Bey’in çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İnşallah Bülent Bey milletvekilliği listesine dahil olur. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz” dedi.
Ardından konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Düzgün Argun da, yaptığı açıklamasında, “Artık milletvekillerinin Meclis’te soru önergesi verme, bayramdan bayrama seçim bölgelerine gelerek insanlara gülücük atma dönemi sona ermiştir. Artık halkın önünde yürüyebilecek adaylar istiyoruz” diye konuştu.
Son olarak görüş bildiren CHP Hatay Milletvekili aday adayı Bülent Akbay, 12 Haziran’daki genel seçimlerde tüm vatandaşlardan karanlığa bir ışık yakmalarını isteyerek, “Her iki başkanımız da 15 yıldır dernek ve vakfımızın dimdik ayakta kalabilmesi için inanılmaz bir efor sarf ettiler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Anadolu kültüründe demokrasi, hoşgörü ve insana dair değerler bütünü vardır. Tüm bu değerlerin ortak noktasında Alevi kültürü vardır. Alevi kültürünün özünü demokrasi ve hoşgörü oluşturur. Artık ülkemizde insani erdemlerin temel taşlarını döşemek zorundayız. Çünkü bugüne kadar çok yıpratıldık ve kandırıldık. Bir şekilde emekten ve demokrasiden yana tavır koyarak, herkesin sesini çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de 12 Haziran’ı milat olarak görüyoruz” şeklinde görüş ortaya koydu. Ziyaret sohbet ortamında sürdü.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.