Kadınlarımıza hak ettiği değeri göstermeliyiz

Kutlu:

“Kadınlarımıza hak ettiği değeri göstermeliyiz”

Kadınlarımıza hak ettiği değeri göstermeliyizYeminli Mali Müşavir ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili aday adayı Zafer Kutlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm emekçi kadınlarımıza armağan olsun” diyerek sözlerine başlayan Kutlu, emekçi kadınların hak ettikleri iyi şeylerin sadece emekli kadınların değil emeği ile yaşayan tüm insanların hak ettiği şeyler olduğunu ifade etti. Bugün kadının emeğine, bedenine, vücuduna kastedilen her şeyi bir insana saygısızlık olarak nitelendiren CHP Hatay milletvekili aday adayı Zafer Kutlu, “Kadına şiddet zorbaca vahşi bir eylemdir. Bütün bunların hepsinin önüne ancak emeğin haklarının alınması ve insan hakları ile demokrasinin gelişmesi ile geçilir. Kadınlarımıza senede bir gün kırmızı karanfil vermek yeterli değildir. Ama kadına çiçek vermekte çok önemli. Ancak kadına bence toplum içinde hak ettiği siyasette iş yaşamında hak ettiği değeri göstermektir. Bunun da olması için dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok şeyin değişmesi lazım” ifadelerini kullandı.
Bu değiştirici güç ise şu anda Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ileri süren Kutlu, CHP gerçekten tüm çalışan kadınların haklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmektedir. Özellikle değişen genel başkandan sonra halkımızın göstermiş olduğu ilgi CHP’nin toplumun hemen hemen tüm sorunlarını sulh içerisinde çözme kararlığını gösterir. Ben Zafer Kutlu olarak Yurtta ve dünyada Sulha inanan bir insanım. Burada sulh nasıl sağlanır? Çalışanların tamamı arasında hiçbir zaman ayrımcılık yapmazsanız, herkese eşit davranırsanız, herkesin emeğinin karşılığını verirseniz, herkese hukuk önünde eşit davranırsanız, siyasi haklarını kullanma konusunda eşit davranırsanız ve toplumun insanların bölgelerin ve Türkiye’nin gelişmesi için elinizden gelen tüm teşvikleri uygularsanız sağlanır. Ülkede sulhun gelişmesi için toplumun tüm kesimleri içerisinde barışın anlayışın ve adil paylaşımın egemen olması için var gücümle çalışmaya kararlıyım. Dünyada sulhun olmasından da yanayız Dünyada sulh gerçekten ulusal çıkarların ne olduğunu bilen vatandaşını ve sınırlarını doğru korumasını bilen vatandaşın haklarını koruya bilen ve başkalarının haklarına saygı duyabilen bir dış politika uygulaya bilmekten geçer” şeklinde görüşlerine yer verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.