Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İskenderun’da

Yeni Adalet Sarayı başta olmak üzere yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını gerçekleştirmek üzere kentimize gelen Başbakan Erdoğan’a, İskenderun halkının yoğun sevgi gösterileri vardı. Başbakan Erdoğan, her alanda net mesajlar verdi:

Artık merdiven altı adalet anlayışı yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İskenderun’daBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun’a gelerek yapımı tamamlanan 20 ayrı projenin açılışını gerçekleştirdi. İskenderun tarihi günlerinden birini dün yaşadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Adalet Sarayı önünde düzenlenen ve miting havasında geçen açılışta İskenderun halkına seslendi. Havanın yağışlı olması nedeni ile Başbakanlığa ait otobüs ile İskenderun’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şiddetli yağmura rağmen alanı dolduran vatandaşları selamlayarak, Hatay’da iki günde 76 tesisin açılışını yaptıklarını belirtti. İskenderun’daki yeni Adalet Sarayı’nın açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, “İki gündür Hatay’dayız ve 76 tesisin açılışını yaptık. Yine rahmet vardı. Bu günde 20 ayrı tesisin açılışını yapıyoruz. Hatay Havalimanı’nın açılışını yaptık. Yıllarda durdurulan ve Hatay’a yapılan havaalanını bitirmenin mutluğunu yaşadık. Eğitimden ulaşıma kadar bir çok tesisin açılışı yaptık. Yolu olmayan köy bırakmayacağız. İskenderun’da da yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak. Artık merdiven altı adalet anlayışı yok. Fiziki mekanlarıyla yakışan bir adalet sarayını milletin emrine sunuyoruz.” dedi. Türkiye’yi 4 temel taş üzerinde inşa ettiklerini belirten Erdoğan, bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan, “Bizim dönemimizde 160 bin derslik bitirdik hala devam ediyoruz. 45 lira olan bursu 240 lira yaptık. Doktora öğrencisine 720 lira burs veriyoruz. Ders kitapları ücretsiz. İlk öğretimde kızlara erkeklere ve herhangi bir geliri yoksa onlara da yardım ediyoruz. Eğitimin önünde engel tanımıyoruz. Okula gidemeyenler vardı. Haydi kızlar okula kampanyasıyla 350 bin kızımızı kadınımızı okuma yazma bilir hale getirdik. Daha iyi olacak. Çok çalışıyoruz, yan gelip yatmıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Milletimiz bize hangi rotayı çizdiyse o yolda devam ediyoruz. Elhamdülillah artık bereket rahmet var. Devletin kasası Amik Ovası gibi bereketli. Daha bereketli olacak.” diye konuştu.
Vatandaşların artık istediği hastanede tedavi olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, “Sağlıkta çok önemli adımlar attık. Daha yeni adımlar da atıyoruz. Vatandaşımız yatağa bağlı bir hastaysa evine doktor gönderiyoruz. Artık aile hekimliğini başlattık. Her ailenin doktoru var. Bu güne kadar neden yoktu bizim iktidarımıza kadar neden yoktu onlar önce insan demiyorlardı. Biz önce insan sonra devlet diyoruz. İnsanı mutlu güçlü olursa o ülkede devlette güçlüdür” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İskenderun’da

ADALET GECİKMESİN
Türkiye’de örnek adalet sarayları yaptıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Bütün hakimlerimizin ve savcılarımızın fiziki imkanları yerinde olsun istiyoruz. Bu şartlarda adalet dağıtılsın, ama geciken adalet olması. Kararlar süratle verilsin. İki dakikada da dosya incelemesi olmasın hakkı verilsin halkın yargıya güvendiği bir Türkiye olsun. Kuvvetler ayrılığı prensibi içinde görevimizi layıkıyla yaparsak kimse bizi tutamaz.” ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İskenderun’da

 

[nggallery id=31]

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.