Türk Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay

Türk Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay:

“Kadına yönelik suçların insanlık suçu
olarak değerlendirilmesi gerekmektedir”

Türk Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit GünayTürk Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslararası bir gündür” diyerek, şöyle konuştu:
“1921 yılından beri ülkemizde kadınlar tarafından kutlanan bu günde toplumun en önemli yarısını oluşturan kadınlarımızın sorunlarının tartışıldığı, sıkıntılarının giderilmesi için çözüm yollarının ortaya konduğu bir ortamın oluşturması hayati bir konudur. Diğer dünya kadınlarına göre cumhuriyetimiz kuruluşu ile siyasi ve hukuki anlamda hem cinslerine göre başarılı olan kadınımız ne yazık ki günümüzde istismar ve suiistimale uğramaktadır. Kadına yönelik suçların aile içi sorunlar ve töre gibi toplumsal olgular ile değerlendirilmesi sorunu daha da çözülemez duruma getirmektedir. Kadına yönelik suçların insanlık suçu olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Gelecek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınımızın toplumsal hayata katkılarının konuşulduğu bir güne özlemle tüm kadınlarımızın gününü kutlarım.”

Önceki İçerikHatay’ı üretken bir kente dönüştüreceğiz
Sonraki İçerikKadın, sosyal ve siyasi alanda sesini duyuramıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.