Hatay’ı üretken bir kente dönüştüreceğiz

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu:

“Hatay’ı üretken bir kente dönüştüreceğiz”

Hatay’ı üretken bir kente dönüştüreceğizBölgemizin sevilen doktorlarından Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Yılmaz Şahutoğlu, Türkiye şartlarında sosyal demokrat bir liderde olması gereken bütün özellikleri taşıdığını belirtirken, hedefinin böyle bir genel başkanla omuz omuza mücadele vermek olduğunu dile getirdi.
Şahutoğlu, Türkiye’nin, CHP’nin altı okunda bulunan ilkelere ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçtiğini ifade etti. Şahutoğlu, ülkenin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirdiği devrimlere, Haziran 2011’de yapılacak genel seçimlerle bir yenisinin daha ekleyeceğine inandığını söyledi. Şahutoğlu şöyle konuştu:
“Şuana kadar faklı alanlarda, toplumla iç içe birçok projede yer aldım. Siyasetin özellikle insan, toplum ve iktidar odaklı bir alan olduğunu düşündüğüm, sosyal düzen kavramının gerçek anlamda hayat bulacağına inandığım için projelerimi bölgem ve ülkem yararına hayata geçirebilmek adına aday adayım. Bana göre; günümüz şartlarında siyasetin amacına çok da uygun yapıldığını söylemek zor. Öyle olsa idi vatandaşlarımızın yaşam standartları çok daha iyi olurdu. Ülkemizde aç, mutsuz ve sıkıntılı insan kalmazdı.”
CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun CHP’e kattığı ivmeye de değindi ve ekledi: “CHP, son yıllarda kendi içine dönük siyasi perspektifinden Kemal Kılıçdaroğlu ile sıyrılmıştır. Yönünü ve çizgisini halka doğru yöneltmiş, halkın sorunlarını, sıkıntılarını çok iyi tespit eden bir parti haline dönüşmüştür. Bundan dolayıdır ki; bu samimi, iyi niyetli, bilimsel alanda da projeleri halktan ilgi gören CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte siyaseti en üst seviyelere taşımayı başarmıştır. Bu durum, CHP’yi güçlü bir muhalefet ve aynı zamanda önümüzdeki genel seçim sürecinde insanların CHP’yi iktidar partisi olarak görmesini sağlamıştır. CHP, emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle hareket ederek, işsizliğin, açlığın, yoksulluğun ortadan kalkması için mücadele veren, toplumda ayrıştıran değil, bütünleştiren, eğitim ve sağlık alanında reform yapabilecek, gençlerin geleceğe umutla bakabilecekleri bir parti konumundadır. Kısacası Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile partimiz şu anda halkın umut ışığı olmuştur.”
Şahutoğlu, İskenderun’da gördüğü eksiklikleri şöyle sıraladı:
“İskenderun, bir deniz kentidir ve Türkiye’nin en güzel ve en doğal limanına sahiptir. Ne yazık ki; bu kadar doğal güzelliğe rağmen kentimiz hak ettiği yatırımları alamamıştır. İskenderun, bir türlü deniz kenti olmasının avantajlarını kullanamamıştır. İskenderun Limanı’nın özelleştirilmesiyle birlikte diğer limanların işlevselliği araştırılarak İskenderun’daki taşımacılık geliştirilebilir ve taşımacılıkta Ortadoğu’ya açılan en önemli kapılardan bir tanesi haline gelebiliriz. Bunun yanısıra özellikle üniversite, sağlık ve eğitim konusundaki yetersizlik giderilmelidir. Öğrenci yurtları, huzurevleri ve İskenderun’a yapılacak bir marina da eksikliğini duyduğumuz ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. Hatay’ı ve İskenderun’u bir bütün olarak değerlendirip, ülkemizin en mutlu ve üretken kenti haline getirmek için çok farklı projelerim var. Hatay, il olarak Türkiye’nin çok şanslı bir bölgesine sahip. Kısacası; çok güzel bir iklimi, çok uygun bir konumu, çok zengin ve hoşgörüye dayalı kültürü ve tarihi ile harikalar diyarı diyebiliriz. Bu değerleri projeler bazında işleyip, Hatay’ı gerek sanayi yatırımda, gerekse turizm anlamındaki yatırımlarla Türkiye’nin çekim merkezi haline gelebilmesi için çalışmalar yapacağım. İşadamlarımızın komşu ülkelere ve Ortadoğu’ya açılabilmeleri için pazar sahaları kurmak için projeler üreteceğim. Üretken bir bölge yaratmak ve işsizliğin önüne geçebilmek için çeşitli çalışmalarımız olacak. Amik Ovası’nın tarım potansiyelini, Samandağ, Dörtyol ve Erzin’in narenciyesini, Yayladağı’nın unutulmaya yüz tutmuş tütününü dünyaya tanıtacağız. Bölgemizin yeniden canlanması için işadamlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, köylü ve çiftçi kardeşlerimizle işbirliği içersinde olacağız ve bölgemizin yatırım anlamında önünü açacağız.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.