Lojistik köy tüm sektörlere ivme kazandıracak

Hatay’a öngörülen Lojistik Master Planı ile Körfez’in enerji merkezi haline geleceğini belirten Atilla Yıldıztekin, bu sayede İskenderun’un ekonomik yönden şaha kalkacağını söyledi. Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (KİSİAD) ziyaret ederek iş adamları ile görüşen ve fikir alış verişinde bulunan lojistik yönetim danışmanı Makine Mühendisi Atilla Yıldıztekin, İskenderun Limanı’nın demiryolu ve otoyola yakınlığı dolayısıyla stratejik bir konuma sahip olduğunu belirterek, “İskenderun Limanı özelleşti. Yakında yatırımlar da yapılmaya başlayacak. Lojistik Master Planı’nın mutlaka uygulanması lazım”dedi.
İskenderun Körfezi’ne kurulacak olan lojistik köyün Türkiye’de üçüncü olacağına dikkat çeken Yıldıztekin, Hatay Valiliği ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa yürütülen projenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Lojistik Köy Projesi’ni Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile birlikte yürüttüklerini belirten Yıldıztekin, “Üretim sektöründe çalışan yerel firmalarla liman işletmeleriyle birlikte anket yapıyoruz. Master planı bittikten sonra yerel yönetimlerin bu projeye ne kadar destek vereceği de son derece önemlidir. İki yıl içerisinde bu projenin hayata geçirilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren KİSİAD Başkanı Tamer Eker ise, İskenderun’lu iş adamlarının lojistik köy projesine önemli katkı sağlayacaklarını belirterek, “İskenderun ekonomisinin can damarı limanın hareketlenmesi ile başta nakliye, kara taşımacılığı ve hizmet sektörü canlanacak bu da lojistik master planının hayata geçirilmesi ile olur. Önümüzdeki yıllarda gerek sınır kapıları gerekse limanın hareketlenmesi buna bağlı olarak iş adamlarının başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere bir çok sınır iller ile ticari faaliyetlerinin gelişmesi ülke ekonomisine olumlu yönde etki sağlayacağı gibi, bölgemizde yeni iş ve istihdam alanları doğacak” şeklinde konuştu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.