Söz seçmende devam ediyor

Söz seçmende

Söz seçmende devam ediyorİskenderun halkına bugünde 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde İskenderunlu olarak kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz? Şeklinde sorduk Görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar seçimleri parti olarak değerlendirirken, isim veren vatandaşlarımız ise, CHP’den Bülent Akbay’ı AK Parti’den ise İbrahim Yaran’ın ismini ön plana çıkardılar.
Çay Mahallesi Camii civarında görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlarımız, 12 Haziran’da yapılacak olan seçimleri masaya yatırdılar. Halkımız sorduğumuz soruları içtenlikle yanıtlayarak düşüncelerini açık ve net olarak dile getirdiler.
Her geçen gün daha çok ilgi gören bu çalışmamızda ilk olarak Aziz Alacalı mikrofonlarımıza düşüncelerini açıkladı. Alacalı, Muhalefetin görevini tam yerine getiremediğini ifade ederken, CHP’den aday adayları arasından Bülent Akbay’ı önerdi. Alacalı’dan sonra seçilerek göreve gelen bir muhtarı karşımızda bulduk. Müftüler Köyü Muhtarı Tahsin Saydam, seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, adayları halkın belirlemesi gerektiğini, halkın her zaman en doğruyu bildiğini kaydetti. Mikrofonu uzattığımız Ali Rıza Sivri ise, kendisine soruyu sormamızla birlikte cevap olarak sadece iki kelimeyi kullanmakla yetindi. Sivri AK Parti’den başkasına oy vermeyeceğini net olarak açıklarken, Orhan Karasayar’ın da ismini verdi. Hurşit Gündüz, parlamentoya bölgemizden milletvekili olarak Yeminli Mali Müşavir ve aynı zamanda AK Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran’ın göndermenin doğru bir karar olacağını savundu. Gündüz, milletvekili olarak görmek istediği İbrahim Yaran’ın “bürokrasiden gelen, devleti bilen, iş dünyasını bilen, yüksek bilgi ve donanıma sahip Maliye Bakanı olabilecek bir kapasitede” şeklinde tanımladı. Hurşit Gündüz gibi Rüstem beyde İbrahim Yaran ismini önerdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.