ŞAHİN, Annesi Kamile Şahin adına Konferans Salonu yaptırdı

Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde hayırsever işadamı olan İTSO Başkanı Halil Şahin, daha önce babası adına yaptırdığı İlköğretim Okulu’nun bahçesine annesi Kamile Şahin adına yaptırdığı Konferans salonu 18 Şubat 2011 Cuma günü törenle hizmete açıldı.

ŞAHİN, Annesi Kamile Şahin adına Konferans Salonu yaptırdıPayas beldesi Kara Camii mahallesinde daha önce babası Selim Şahin adına İlk Öğretim Okulu yaptıran Başkan Şahin, Annesinin adına da Okul bahçesine konferans salonu yaptırdı. Kısa zaman önce Hatay Valiliğinde Protokolunu imzaladığı projeyi 4 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği proje olan Kamile Şahin Konferans Salonunun Açılış törenine Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Alay komutanı Jn.Alb. Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İTSO Yönetim ve Meclis üyeleri, Okul müdürleri ve Sivil toplum kuruluşları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra açış konuşması yapan Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, okul öncesi eğitim, ana-kız okuldayız projelerinin Hatay’da eğitim çıtasını yükselttiğine dikkat çekerek “Bunun yükselmesiyle birliktede Hayırsever yardımlarımızın Eğitime yaptıkları yardımlar daha da artırıştır” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tomaç da Hatay’da hayırseverlerin toplam 398 derslik yaptırdıklarını kaydederek bundan da büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Hayırsever İş adımına duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek “Bu tür örnek davranışlar büyüklere saygı, hürmet, vefa gibi değerlerimizi genç kuşaklara aktarmamız için bir fırsattır. Eğitim önemli. Bu değerli iş adamımız, babası’nın adına yaptırdığı Merhum Selim Şahin İlköğretim okulumuzun bahçesinde bulunan arsa üzerine Annesinin adına da Konferans salon yaptırarak büyüklerinin adlarını yaşatırken, bu okuldan eğitim görecek olan her bir öğrencimiz ülkeye en iyi şekilde hizmet edecek ve bu büküklerimize dua edeceklerdir.” Diye konuştu.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı da olan İş adamı Halil Şahin de konferans salonu yaptırarak anne ve babasına olan vefa borcunu ödediğini ve bundan dolayı onur duyduğunu ifade ederek, imkânlar ölçüsünde kente hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı.
İTSO Başkanı Halil Şahin tarafından yaptırılan 463 metrekare alanda 200 kişilik ‘Kamile Şahin Konferans Salonu’nun açılışı, Vali Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ve Başkan Şahin, Belediye başkanı Bekir Altan, tarafından gerçekleştirildi.
Vali Lekesiz Başkan Halil Şahin’e Eğitime katkılarından dolayı bir de plaket sundu.

Önceki İçerikTorba Yasası vatandaşın lehine, çalışanların aleyhine
Sonraki İçerikBasının özgür olmadığı demokrasi ileri demokrasi değildir
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.