Baskıcı yöntemlere karşı mücadelemiz sürecek

Akbay:

“Baskıcı yöntemlere karşı mücadelemiz sürecek”

Baskıcı yöntemlere karşı mücadelemiz sürecek26 Şubat’ta CHP İskenderun ilçe binasında düzenleyeceği demokrasi şenliğiyle resmen aday adaylığını açıklayacak olan CHP Hatay Milletvekili aday adayı avukat Bülent Akbay, haber portalı Odatv’nin sahibi gazeteci Soner Yalçın ile 3 site çalışanının gözaltına alınmasını endişe verici bir gelişme olarak niteledi. Türkiye’de baskıcı otoriter rejimin temel taşlarının döşenmeye çalışıldığını ileri süren avukat Akbay, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci-yazar Soner Yalçın’ın gözaltına alınmasının ardından yaptığı “sıra bize de gelecek” sözlerine ilişkin olarak, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘sıra bize de gelecek’ yorumu, tamamen yüksek yargının yeniden dizaynını ele alan bir açıklamaydı” dedi.
Yargıtay ve Danıştay’daki daire sayılarının artırılmasını öngören tasarının yasalaşmasına da yorum getiren CHP Hatay Milletvekili aday adayı Bülent Akbay, “Türkiye’de yüksek yargı mevcut hükümet tarafından ele geçirilmek istenmektedir. Yargı bağımsızlığı her geçen gün ortadan kaldırılmaktadır. Yargı, yürütme ve yasama Başbakan’da birleştirilmek isteniyor. Bu tehlikeli bir gelişmedir. Bu tür bir yönetim şekli ancak baskıcı rejimlerde olur. Aslında biz bunu köşeye sıkışmış bir hükümetin son hamleleri olarak değerlendiriyoruz. 12 Haziran’daki genel seçimlerde halkımız tüm bunları dikkate alarak oy verecektir. Dünyanın her yerinde dini siyasete alet eden yönetimlerin başvurduğu tek yöntem despotik yöntemlerdir. Bizim bu zihniyete karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” şeklinde görüş ortaya koydu.

Önceki İçerikKitaplarla yarıştılar
Sonraki İçerikİşadamı Tosyalı yatırımlarıyla önemli katkılar sağlıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.