Karahüseyinli tekrar gündemde..

Karahüseyinli tekrar gündemde..
BU KEZ OLSUN!

Karahüseyinli derken, bir süre önce belediye meclisinde fırtınalar estiren, çok konuşulan, üstelik iki kez ‘red’ edilen 5 yıldızlı otelin yapımı için ortaya konan iradeden söz ediyorum..
Bir adet kepçe bağışıyla gündeme gelen, sonra 2 adet kepçenin hibe edilmesine dönüşen, şimdi ise ‘kamyon’ bağışlanacağı iddiasıyla ‘gündemde’ yerini bulan 5 yıldızlı otel hususu yakında meclise 3. kez geliyor..
Bakın arkadaşlar! Belediyeye ne bağışlanırsa bağışlansın!
Bu durumu hiç de önemli saymıyorum..
Yatırımcının keyfine kalmış..
İster okul yapar, isterse kamyon bağışlar..
Ben, yatırımcının önündeki engellerin kalkmasından yanayım..
İstihdamın sağlanmasından, 5 yıldızlı otel özlemimizin gerçekleşmesinden tarafım..
Bu kez ne olur?
Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in, belediye meclisinde grubu bulunan partilerin grup başkan vekilleriyle görüştüğünü biliyorum..
Bazı endişeler, soru işaretleri ortadan kalkmış görünüyor..
İmar planındaki değişikliklerde ‘görüşler’ alınarak, hukuki çerçevede herşey masaya yatırılmış.. Doğru adımlar izlendiği bilgisi kulağımıza geliyor..
Daha düne kadar meclisteki hararetli tartışmaların şiddetini, gazetelerdeki köşelerin yarattığı tahribatı bir kenara koyarak konuşalım..
Bu kez olsun!
Zelluhlar’ın sahil kordonunda yaptıracağı, Karahüseyinli’de ve Akçalı’daki 5 yıldızlı otel taleplerini değerlendirelim..
Bitsin artık bu iş..
Ne zaman yapacağız?
Ne zaman göreceğiz?
Zaman su gibi akıp gidiyor.. İskenderun bunu hakketmiyor.
Ne dersiniz? Bu sefer ‘tamam’ diyelim mi?

AK PARTİ TEMKİNLİ
Genel seçim sürecinde CHP, sadece bu bölgede neredeyse 15’e varan aday adayı sayısıyla bir rekora imza atmak üzere..
AK Parti ise aksine, ‘yeterlilik’ koşulları bakımından biraz temkinli davranıyor..
AK Parti’nin aday adayı yok mu?
Var elbet, üstelik donanımlı, tecrübeli siyasetçiler..
Şunu bilin ki, bu sessiz duruşlarının ardında bir neden saklı..
Mesela, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran’ın; eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda bir araştırma içerisinde olduğunu biliyorum..
AK Parti’den milletvekili aday adayı..
Azimli bir siyaset adamı.. Üretken!
Belediye Meclisi’nde her daim güzel projeler sunmuş, farklı yaklaşımlarıyla dikkat çekmiş bir isim.. Gündemi yakın takip eden ender politikacılardan.
Bu aralar bir dosya hazırlığı içinde.. AK Parti’nin 8 yılda yaptığı her hizmetin istatistiğini tutmuş, rakamları grafiklere döküyor.. Üstelik güncel!
Bravo, hazırlıklı görüyorum netice itibariyle..
O dosyanın içeriğini ben de merak ediyorum.
Yakında, GÜNEY TV.’deki programımda tek tek açıklayacağını duyurdu..
Aday adaylığını yürekten destekliyorum.
Mesela, Uğur Feriz.. Aday adaylığını açıkladığı günden beri çalışıyor..
Partide oldukça emeği var.
Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım’ın ise üzerinde duran ‘aday adayı’ etiketi, topluma verdiği hizmet açısından önemli..
22. Dönem milletvekillerinden Mehmet Soydan isminin telafuz edildiğini de sıkça duyuyorum.. Etkili bir isim, İskenderun’da fazlasıyla emeği var..
Geçtiğimiz dönem sıralamada 8. sırada yer bulan il genel meclis üyesi Filiz Özçörekçi’nin sıkı bir hazırlık dönemi geçirdiğini işitiyorum.
Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen de, ‘kadın milletvekili’ kontejanından faydalanmak isteyen başka bir isim.. Yalnız hafife alınmayacak, Ankara’da güçlü bir çevreye sahip bir başka bir isim daha var..
AK Parti Hatay İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan geçtiğimiz günlerde istifa eden Aynur Karaçete’nin iddialı olduğu kulaklarımıza fısıldanıyor..
Örneğin, İl Başkanı Adem Yeşildal’ın ‘Ova’dan aday gösterileceği açıkça dillendiriliyor.. Ama 4. sıradan ama 5. sıradan yer bulur, bilemiyorum..
İyi bir ‘hitabet ustası’ işadamı Kazım Gökmen’in Dörtyol bölgesinden hazırlandığını, ancak Dr. Mustafa Kiremitçi’nin de aynı bölgeden ‘ağırlık’ hissettiren bir yaklaşım içinde olduğu aşikar.. Reyhanlı’da ‘Şanverdi’ ailesinden yeni bir ismin aday olacağı duyuruldu gibi.. Vesaire.. Vesaire..
Erken tabi.. Henüz 5 ay var.. Biliyoruz ki, 24 saatte herşeyin değişebileceği bir Türkiye profiline sahibiz. İleride de birkaç ismin daha telafuz edileceği kesin..
Mevcut milletvekillerini saymıyorum, çünkü henüz görevlerinin başındalar..
Çeşitli söylemler var, ama ben onlar üzerinde şimdilik yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Allah her aday adayının yolunu açık etsin!
Şunu da unutmayalım:
Siyaset ile uğraşmak, taleplerini demokratik bir ortamda dile getirmek ve bunları gerçekleştirmek için siyasi faaliyette bulunmak herkesin hakkıdır.
Yeter ki, fikir ortaya koysunlar..
Üretken olsunlar..
Halkın sorunlarına eğilsinler..
Vekilliğin hakkını versinler..
‘Eşitlik’ ilkesiyle hareket etmeyi temel bir hak saysınlar.
Bu konuda öne çıkan isimler var.. Zaten, bu kriterleri baz aldığınızda bazı ‘tercihler’ kendiliğinden öne çıkıyor. Milletin vekili olmak gerçekten zor bir iş..
Esas olan, hakkını vermektir!

TASARRUFÇU BAŞKAN!
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i kutluyorum. İskenderun’a daha etkin hizmet verebilmek amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi’ne 6 adet ilaçlama aracı, 5 Adet Ulv cihazı, 1 Adet Mist Blower cihazı kazandırdı. Geçtiğimiz günlerde başkanın bu gayretini ‘Belediye güçleniyor’ başlığıyla gazeteniz GÜNEY’de duyurmuştuk. O gün düşündüğüm, ‘Tasarrufçu Başkan’ ifadesini bugüne yayınlamak kısmet oldu. Nedenine gelince..
Yeni alınan cihazlar, ilaçlama alanındaki yenilikler takip edilerek özenle seçildi.
Yeni Ulv cihazı ile ilaç, sivrisineğin alabileceği forma dönüştürülerek daha uzun süre havada asılı kalacak ve etkisi daha iyi görülecek.
Bu sayede daha az ilaç kullanılmak suretiyle tasarruf sağlanacak..
Hem akaryakıtta hem de ilaçta büyük bir tasarruf söz konusu..
Rakamı küçümsemeyin..
Yaklaşık 500 bin lira bir parayla eşdeğer..
Üstelik kimyasal değil, tamamen biyolojik bir ürün..
Başkan Yusuf Civelek güzel bir örnekle açıkladı: “- İlaçlama sivrisinek dışında hiçbir canlıya zarar vermiyor, üstelik kanserojen etkisi hiç yok!”
Biliyoruz ki, İskenderun Belediyesi geçmiş dönemlerde sinek ve haşareyle mücadeleye yüklü bir para ödüyordu.. Artık o dönemler kapandı..
Sadece ilaçlama değil, bugüne dek birçok kalemde yapılan tasarruflar yaklaşık 10 milyon liranın kasada kalmasına sebep oldu.
Kaldı ki bu para, bu aralar farklı ve etkin projelerde kullanılıyor..
İşte budur.. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek şu sözlerle son noktayı koydu:
* Şubat’ta temiz su için ilk hamleyi başlatıyoruz.
* İskele için gün sayıyoruz..
Teşekkürler Başkan!

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜMÜZE
BAŞARILAR DİLİYORUM!

İskenderun İlçe Eski Emniyet Müdürü Yusuf Cinel’in hakkı ödenmez.
Başarılı bir isimdi. Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirildiğini daha önceki yazılarımızda duyurmuştuk.
Dün itibariyle, Gaziantep’te görev yapan Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Kamil Yıldızkaya , İskenderun’a İlçe yeni Emniyet Müdürü olarak atandı, hayırlı olsun.
Sayın Yıldızkaya’nın eski görev yeri Gaziantep’te başarılarla dolu bir geçmişi, takdirnamelerle dolu bir sicili var.. İskenderun’da önemli işler yapacağına, teşkilatın ‘huzur’ veren yapısıyla birlikte bu güzel kente güç katacağına inanıyorum..
Şimdiden başarılar diliyorum, sayın müdürüm!

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.