İskenderun’da ilaç yolsuzluğu

Polisten ilaç gibi operasyon

İskenderun’da ilaç yolsuzluğu, kamu kurum aleyhine dolandırıcılık, haksız menfaat temin etmek ve sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 5’i doktor, 2’si hastane çalışanı, diğerleri eczane sahibi ile çalışanından oluşan toplam 25 kişi gözaltına alındı.
Ankara’dan gönderilen müfettişlerin yaklaşık iki aydır incelediği İskenderun Doğum ve Devlet Hastanelerinde elde edilen bulgulardan yola çıkılarak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü, İl KOM Müdürlüğü ve İskenderun KOM Büro amirliğince şebeke ortaya çıkartıldığı belirlendi.
İskenderun’da suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ilaç yolsuzluğu yaparak kamu kurum aleyhine dolandırıcılık, haksız menfaat temin etmek ve sahtecilikten eş zamanlı olarak 33 şüphelinin ev ile işyerine Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince operasyon düzenlendi.
Ev ve işyerlerinde yapılan operasyonda 5’i doktor, 2’si hastane çalışanı, diğerleri eczane sahibi ile çalışanı toplam 25 kişi gözaltına alındığı, firarda olanların da yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.
Yapılan aramada 23 adet ilaç muafiyet ve kullanım raporu, 700 gram kubar esrar, 6 adet ilaç kupürü, 37 kutu ilaç, 1 adet 7.65 mm sapında baretta marka silah, bir adet 6.35 mm çapında silah, 2 adet şarjör, 51 adet fişek, 15 adet cep telefonu, 15 adet SİM kartı, 2 adet hafıza kartı, bir adet bilgisayar kasası, bir adet laptop, bir adet reçete, 4 adet not kağıdına yazılı ilaç isimleri, 10 adet hastane acil giriş barkodu, 8 adet başka şahıslara ait kimlik fotokopisi, nüfus cüzdanı, 1 adet hastane kayıt defteri, 7 adet senet, 1700 adet karekod, bir adet sağlık karnesi, bir adet yeşil kart karnesi ele geçirildi.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, suç örgütü kurmak, kamu kurum aleyhine sahtecilik suçundan bazı sağlık çalışanlarıyla ilgili bir soruşturma yürütüldüğünü, bu kapsamda 5 doktor, iki kamu görevlisi toplam 25 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Bu arada soruşturmanın sürdüğü ve derinleştirildiği belirtilerek, gözaltına alınacakların sayısının artabileceği öğrenildi.

Önceki İçerikKaymakam Su’dan Ortodoks Kilisesi’ne ziyaret
Sonraki İçerikTSM korosu büyüledi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.