İskenderun il olmadan sıkıntılarını aşamaz

BBP Genel Başkanı Topçu:

“İskenderun il olmadan sıkıntılarını aşamaz”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, İskenderun’a gelerek gerçekleştirilen ilçe kongresine katıldı. Kongre öncesinde İskenderun Kaptan Paşa Camii’nde namazını kılan ve daha sonra ise çarşı esnafını gezen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, esnafla da bir süre sohbet etti. Hatay künefesi de yiyen Topçu’ya partililer eşlik etti.
Çarşıyı esnafını gezerek Amanos Düğün Salonu’na geçen Genel Başkan Topçu, burada partililerle tek tek tokalaştı. İlçe kongresinde Türkiye gündemiyle ilgili bir çok konuyu ele alan Topçu, içki ve heykel tartışmaları konularında Başbakan’a destek verdi. BBP İskenderun ilçe teşkilatının 7. olağan kongresine katılmak üzere İskenderun’a gelen Topçu ve partililer, rahmetli Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu için yazılan şiir okunurken gözyaşlarını tutamadı. Salonda bir çok kişinin gözyaşı akıttığı şiirle Yazıcıoğlu’nun acısı bir kez daha tazelendi. Kongrede konuşan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İskenderun’un il olmayı çoktan hak ettiğini belirterek, “İskenderun’un il olması konusunda hiç kimse oralı değil. Arsuz yolu hala bitecek, feyezan kanalı sorunu hala ortada. Gerçekten çok ciddi sorunlarınız var. Kesinlikle buranın il olması gerekir. Yoksa bu sıkıntılardan kurtulamazsınız” dedi. Yaptığı konuşma karşısında suskun kalan salondakilere sessiz kaldıkları için sitem eden Topçu “Siz böyle sessiz kaldıkça böyle gidersiniz” açıklamasını yaptı.
Daha sonra Türkiye gündemiyle ilgili açıklama yapan Topçu, muhalefetin içki yasası ile ilgili ortalığı bulandırmaya çalıştıklarını ima ederek, ”Hükümet madde bağımlıları ve içki ile mücadele etmek isterken, birileri mecliste çıkartılmak istenilen içki yasağı ile ilgili fırtınalar kopartıyor. Hükümet haklıyım derken adeta kıvranıyor. Başbakan diyor ki tıksırana kadar içiyorlar. Buradan açık ve net söylüyorum. Nesillerimizi yok eden beladan bu memleketi kurtarmak için içki kanunundaki değişikliğini destekliyoruz” diye konuştu. BBP Genel Başkanı Topçu, Kars’a dikilen ve Başbakan’ın ucube dediği heykel ile ilgili konuşarak ”Kars’a bir heykel getirip dikmişler. Aman Yarabbi. Güya sözde Ermeni soykırımı nedeniyle dikilmiş. Ne şehir planlamasına uyuyor ne başka bir şeye. Başbakan ona ucube dedi ya, bir fırtına kopartmaya çalışıyorlar. Bu memlekette sanat millet için olmalı. Milletin vicdanını kanatacak her şey yerin dibine batsın. Onun için Alperenler bunun içinde Başbakan’ın arkasında. Bu büyük milletin misyonundan, medeniyetinden, gönlünden ve aklından geçen sınırlar Adriyetik’ten Çin Seddine’dir. Başbakana sesleniyoruz; birliktelik ihtiyacı duyuyorsan Adriyetik’ten Çin Seddi’ne Türk İslam birliğini kur” şeklinde görüş ortaya koydu. Yapılan seçimde Halil Akkaya en fazla oyu alarak yeniden BBP İlçe Başkanı seçildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.