Bayanlar kendi işinin patronu olacak

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında İTSO’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi:

Bayanlar kendi işinin patronu olacakİskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından yürütülen Turizm Sektöründe Kadın İstihdamını Geliştirme Projesi (TUSKİP) kursiyerlerine İTSO Konferans Salonu’nda ‘Mikrokrediler ve sosyal yardımlaşma kredileri’ konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen konferansa İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu, MKÜ İskenderun Turizm Otelcilik Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Cevat Tosun, Mikrokredi İskenderun Şube Müdürü Hatice Şirin, İskenderun Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım ve 50 kursiyer katıldı. Öğretim Üyesi Cevat Tosun bilgilendirme konferansının amacını dile getirerek, “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında 50 bayan kursiyerimizi Turizm Sektöründe Kadın İstihdamını Geliştirme Projesi ile bilgilendiriyoruz. Bu proje ile bayanlarımız sadece dersi öğrenmiyor, aynı zamanda kişisel gelişimine katkıda bulunuyor. Kadınlarımıza burada girişimcilik ruhunu öğreterek, kendi işinin patronu olacak insanlar yaratıyoruz” dedi.
İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu da, düzenlemiş oldukları projelerle işsizliğe çözüm olacaklarını dile getirerek, “İşsiz gençlerimize istihdam yaratmak için çalışmalarımız devam ediyor. İSTO olarak kurslarımıza devam ederek bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Odamıza gelen talepler doğrultusunda yeni projeleri İskenderunlulara sunacağız” şeklinde konuştu.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, AB’nin ülkelere yapmış olduğu mali yardımlarla kursların faaliyete geçtiğini ifade ederek, “Bugün hibe yardımı çerçevesinde 50 bayan arkadaşımıza kurs verilmektedir. Kadınlarımızı her zaman desteklememiz gerekiyor. Kadınlar iş hayatında daha aktif hale gelmelidir. Bayanlarımız bu kursu bitirdikten sonra, iyi bir bilgi birikimine sahip olacaktır. Bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Mikrokredi İskenderun Şube Müdürü Hatice Şirin ve İskenderun Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım tarafından krediler hakkında kursiyerlere bilgi verildi.

Önceki İçerikHatay İstanbul’da vitrine çıkacak
Sonraki İçerikDevletin kuruluş ilkelerini hiç kimseyle tartışmayız
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.