Hatay Kadın Girişimciler Derneği yeni üyeleriyle daha da güçlendi

Hatay Kadın Girişimciler Derneği yeni üyeleriyle daha da güçlendiHatay Kadın Girişimciler Derneği’nin, geleneksel yeni yıl yemeğinde bir yılın değerlendirilmesi yapıldı. 2006’da kurulan derneğin üye sayısının 5 yılda 50’ye ulaştığını belirten Hatay Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Belgin Ünal; “Derneğimizin kuruluş tarihi olan 2006 yılından bugüne kadar olan sürede iş hayatında olan, iş hayatına atılmayı düşünen birçok kadınımıza yol gösterdiğimize inanıyoruz. Son olarak 2010 yılı içerisinde 10 ev hanımının girişimci olmasını sağladık. Amacımız kadın girişimciliğinin desteklenmesi için bölgesel stratejiler oluşturup daha çok kadına ulaşmak; böylece kadın girişimci sayısını arttırmaktır. 2011 yılının tüm kadınlarımıza başarılar getirmesini diliyoruz.” dedi. Derneğin geleneksel yeni yıl yemeğinde konuşan Ünal, “Derneğimize yeni katılan işkadınlarımız ile daha da güçlendik.” diyerek yeni üyelere rozetlerini taktı.

Hatay Kadın Girişimciler Derneği’ne katılan üye isimleri ise şöyle; MKÜ Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Hakverdi, MKÜ Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz, Dermatolog Dr. Ebru Celkan, Eğitimci Sevil Döş, MERİT İnşaat Ticaret Ltd.Şti. Ort. Zeynep Mertayak, Şehir Planlamacısı Türkmen Itır Özbuğday, Diyetisyen Esra Ömeroğlu.

Toplantının sonunda dernek başkanı Ünal, 2010 yılında yaptıkları etkinlikler hakkında kısa bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirmeye göre Hatay KAGİD 2010 yılı etkinlikleri aylara göre şöyle sıralandı:

Ocak 2010:
*Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’ne bağlı Topboğazı Köyü’nde, Mustafa Kemal Üniversitesi Türkçe Bölümü öğrencilerinin toplum projesi olan; “ Kadın Sağlığı’” konulu eğitim toplantısını organize ettik. Köyde yaşayan kadınlar, dernek üyemiz Dr. Nevide Kimyon tarafından “kadın hastalıkları” konusunda bilgilendirildi.

Şubat 2010:
*Türkiye – Suriye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında, Hatay Valiliği önderliğinde, Suriye’nin İdlip kentini ziyaret ettik. *İl stratejik planı toplantısına katıldık.* HAGİAD & KAGİD işbirliği ile genç girişimciler ve lider olmak isteyen yöneticiler için “Liderlik Zirvesi-Etkili Bireysel Verimlilik Programı” semineri düzenledik.* ATSO’nun Avrupa İşletmeler Ağı Akdeniz (Enterprise Europe Network – EEN) konsorsiyumuna katılışı dolayısıyla yapılan imza törenine katıldık.

Mart 2010:
*´´8 Mart Dünya Kadınlar Günü´´ dolayısıyla diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okuduk. Antakya Kültür Merkezi’nde de Hatay Valisi Sn. M. Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Sn. Lütfü Savaş´ın da günün anlam ve önemine değinerek birer konuşma yaptıkları etkinliklere katıldık. *. “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutladığımız hafta içerisinde, ünlü şovmen, TV programcısı, sunucu ve yazar Sn. Metin Uca, derneğimizin katkılarıyla sanatseverlere ‘İtinayla incitmeden’ adlı yeni gösterisini sundu.

Nisan 2010:
*Türkiye -Suriye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında, Hatay Valiliği önderliğinde, Suriye’nin Halep kentini ziyaret ettik. *Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Sn.Savaş Özgürsoy’u ziyaret ettik. * ”Nefes; Vatan Sağolsun” filminin oyuncusu Mete Horozoğlu’nu konuk ettik.* ATSO tarafından AB Üyesi 12 ülkenin Türkiye Büyükelçisi onuruna düzenlenen kokteyle biz de katıldık. *Hatay Valisi Sn. M. Celalettin Lekesiz başkanlığında İl özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan “Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı” na katıldık.

Mayıs 2010:
*AB desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK tarafından uygulanan İKMEP (İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi) Projesi kapsamında “Girişimciliğin Gelişimi için Tecrübe Paylaşımı Uluslararası Konferansı” DOĞAKA işbirliğinde gerçekleştirildi. İşgücü piyasasına nitelikli eleman yetiştiren tüm mesleki eğitim kurumları yönetici ve eğitimcileri ile üniversite öğrencilerinin, yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen konferansa biz de HATAY KAGİD olarak bir sunum yaptık. *Bizim de üyesi olduğumuz Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu toplantısına katıldık. *Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Türkiye ekonomisinin masaya yatırıldığı Savon Otel’deki toplantıya katıldık. *3. Olağan Genel Kurulumuzu yaptık.*Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi tarafından Antakya’da yapılan ”3. Uluslararası Yenidünya Sempozyumu’na katkıda bulunduk. *T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile; ATSO’da “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Genel Prensipleri” ile “İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Devlet, İşçi ve İşverenlerin Görev ve Sorumlulukları” konulu Eğitim Seminerine katıldık.* Hatay Valisi Sn. M. Celalettin Lekesiz’in eşi, Sn. Zehra Lekesiz Hanımefendi derneğimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdı.

Haziran 2010:
*İskenderun Belediye Başkanı Dr.Sn. Yusuf Civelek’i ziyaret ettik. *Antakya Çevre Koruma Derneği tarafından “Dunya Çevre günü” nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldık. *Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile işbirliği yaparak, Antakya Vali Ürgen Parkı’nda “ATSO ve KAGİD Okuma Parkı” adlı mini bir kütüphane oluşturduk.

Temmuz 2010:
*Görme engelli gençleri – sosyal yaşamı paylaşarak – topluma kazandırmak amacıyla “Spor Ve Sosyal Yaşam Kampı” projesine destek verdik.* TKDK tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına katıldık.

Eylül 2010:
*DOĞAKA Teknik Destek Programı çerçevesinde hibe alınarak düzenlenen; eğitmenliğini Profesyonel Koç Çağlar ÇABUK’un yaptığı, 64 saatlik “ 4 BOYUTLU PROFESYONEL KOÇLUK EĞİTİMİ” ne katılan on KAGİD üyesi sertifika aldı. Törene Hatay Valisi Sn. M. Celalettin LEKESİZ’in eşi Sn.Zehra Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Sn. Lütfü SAVAŞ, DOĞAKA Genel Sekreteri Sn. Erdoğan SERDENGEÇTİ, Proje Eğitimcisi Sn. Çağlar ÇABUK, KAGİD üyeleri ve eşleri katıldılar. Sertifika töreninden sonra ATSO binasında bir kokteyl düzenlendi.

Ekim 2010:
*Dünya Çocuklar Günü nedeniyle, ATSO ve Doğa Kreş ile SOTERYA Antakya Evi’nde Gölge Oyunu düzenledik. *“Derneklerde Uygulamaya Yönelik Rehberlik Toplantısı” na katıldık. *HAGİAD önderliğinde ‘Suriye’de Yatırım Olanakları ve Koşulları’ konulu bir konferans düzenledik.* Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Hatay Valiliği tarafından düzenlenen resepsiyona katıldık. *2.Uluslararası Antakya Bienali kapsamında yapılan etkinliklere destek olduk.*Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Hibe Programı Hatay Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ‘Yetişkin Kadınların Kültürel Girişimciliklerinin Geliştirilmesi Projesi’ açılış toplantısına katıldık. Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Sn. Lütfü SAVAŞ’ı ziyaret ettik.

Kasım 2010:
*İlimiz Hatay’a gelen Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül ve eşi Sn. Hayrunnisa Gül onuruna verilen akşam yemeğine katıldık.

Aralık 2010:
*Hatay Valisi Sn. M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret ettik. *Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in eşi Sn.Zehra Lekesiz Hanımefendi, derneğimizin onursal başkanı oldu. *Yeşilköy Beldesi’nde yaşayan, “Danasını satıp bilgisayar alan kadın yazar ” diye tanınan Hatice Elveren Peköz’ün, derneğimizin destekleriyle yayınlanan “Yeminli Kitap” adlı ilk kitabı için imza günü düzenledik. *Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odası Birliği (HESOB) bünyesinde İş-Kur Hizmet Bürosu, Çocuk Bakım Evi ve Sayacılık Eğitim Merkezi’nin açılış törenine katıldık.* 2 köy okuluna eğitim desteği sağladık. *TÜYAP Yön. Kur. Başkanı Sn. Bülent Ünal’ın düzenlediği bilgilendirme toplantısına katıldık.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.