Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sanayicilerin nitelikli eleman sıkıntısını aşacak formülü açıkladı:
“OSB’lerde yatılı okullar kuracağız”

Kemal KılıçdaroğluCHP İskenderun teşkilatında sembolik olarak 10 üyeye rozetlerini takan Kılıçdaroğlu, daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti. İskenderun’da yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi alan Kılıçdaroğlu, belediye olarak şehir merkezinde yapılacak tüm çalışmalarda esnafın görüşünün alınması gerektiğini söyledi. Gazetecilerin İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in istifa etmesi hakkında sorduğu soruları yanıtsız bırakmayan Kılıçdaroğlu, istifadan haberdar olduğunu, kendilerine sürpriz olmadığını söyledi. İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in istifa kararını ilk olarak kendisi ile paylaştığını ve bunu bir basın toplantısı ile duyuracağını söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu “İstifa kararı almış. Bize düşen hayırlı olsun demektir. Pazartesi günü göreve yeni gelecek kişi hakkında açıklama yaparız” dedi. İskenderun Belediyesi Meclis Salonu’nda sadece sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, burada öncelikle katılımcıların sorularını ilk olarak teker teker dinledi. Soruların tamamlanmasının ardından soru soranlara adları hitap ederek cevaplar verdi. Örgütlenmenin demokrasinin vazgeçilmez bir kuralı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sendikaların sorunlarını CHP’nin nasıl çözeceği sorusuna “1980 öncesi gibi ücret sendikacılığı yapılmamalı bu ülkede. Ücret sendikacılığından vazgeçip gerçek sendikacılık yapılmalı. Bu da kayıt dışı istihdama karşı çıkarak yapılmalı” sözleriyle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, İskenderun başta olmak üzere İstanbul gibi demir çelik sektörünün yoğun olduğu diğer illerde de gelişmenin daha da artabilmesi için enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.
Enerjisini en az 11 centten alan bir sanayicinin rekabet şansının ortadan kalktığına işaret eden Kılıçdaroğlu “Nükleer santral ihalesi için Rusya ile 20 bin dolara anlaşma imzaladılar. Kilovatsaati 13,5 cent olan bir enerji dünyanın hiçbir yerinde yok. En pahalı enerji bu. Sonra Japonlar’a gittiler. Bize nükleer santral yapın ama 20 bin dolar alın dediler. Belki adamlar 18 bin dolara yapacak neden 20 bin dolar diye ısrar ettiler” dedi.. Emeklilere de müjde veren Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde intibak yasasını çıkartacaklarını ve emeklilere milli gelir artışından pay vereceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, CMK’nın 102. Maddesi gereğince yapılan tahliye işlemlerine kendilerinin parlementoda karşı çıkmasına rağmen hükümetin bu yasayı çıkardığını ancak ilk hatada hükümetin bir suçlu aramaya başladığını söyledi. CHP’nin Meclis’teki tavrından dolayı hükümetin suçlu olarak Yargıtay’ı bulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “İşte hükümet burada çuvalladı” dedi. Kamuda çalışan bir insanın çalışkanlığı göz önüne alınarak terfi ya da farklı bir atama kazanması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu “Kamu çalışanı siyasi düşüncesine göre belli bir makama gelmemeli. Kim çalışıyorsa o yükselmeli” şeklinde konuştu. Bütün OSB’lerde yatılı okul kuracaklarını sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle paylaşan Kılıçdaroğlu “Sanayici nitelikli eleman arayışında iken bunu çözecek en net yol OSB’lerde yatılı okullar kurmaktır. Buradaki çocuklarımız belli bir eğitimi aldıktan sonra OSB’lerde staj görecek ve sanayicinin de kalifiye eleman sıkıntısı aşılmış olacaktır” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaklaşık 1,5 saat süre ile sivil toplum örgütlerinin sorularını yanıtladıktan sonra İskenderun’dan ayrıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.