İnsanlarımıza farklılıklarını fark ettirmek lazım

İnsanlarımıza farklılıklarını fark ettirmek lazımİskenderun Belediye meclisinin 2011 yılı ilk meclis toplantısı hareketli geçti. Mecliste 2011’de yapılması gerekenler ele alınırken, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, yeni yılın İskenderun’un yılı olacağını belirtti

“İnsanlarımıza farklılıklarını fark ettirmek lazım”

İskenderun Belediyesi’nin 2011 yılı meclis toplantısı gerçekleşti. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık ettiği mecliste yeni yılda yapılması gereken acil hizmetler masaya yatırıldı.
İskenderun Belediyesi’nin 2011 yılı ilk meclis toplantısı hareketli geçti. Meclis gündemine geçmeden önce açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, göreve geldikleri günden bu güne kadar güzel hizmetler yaptıklarına dikkati çekti. Gereksiz hiçbir şeyin yapılmadığının altını çizen Başkan Civelek, tepelere önem verdiklerini kaydederek, insanlara fark edildiğini fark ettirmenin çok önemli bir faktör olduğunu söyledi.

2011’DE ÇOK GÜZEL PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Tepe mahallelerde yoların ve asfaltın iyi olmadığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Tepelerin tamamı bitmiş durumda. Her şeyin dört dörtlük olması tabiî ki mümkün değil. Ancak çok önemli problemleri çözdük. Öte yandan küresel bir iklim değişikliği yaşayabiliyoruz. Allah korusun her an doğal bir afet yaşayabiliriz. Bu bakımdan bütün dikkatimizi altyapıya çevirdik. İller Bankası ile birlikte İskenderun’un yağmur suyu drenaj hattının master planını çıkardık. Sebze hali bitmek üzere. İleriki zamanlarda yeni yerine taşınacak. Bunlarla birlikte sosyal etkinliklere de yer verdik. Kadın Sanat Kültür evi ile birlikte sosyal marketimizde gerçekten ihtiyaç sahibi insanlarımıza büyük yardımlarda bulunduk. Önümüzdeki zaman zarfında Briç Kulübü’nün yan tarafına 3 tenis kordu ve kayak pisti yapmayı düşünüyoruz. Bundaki amacımız tamamıyla gençlerimizi kötü alışanlıklardan kurtarmaktır. Bu projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.
İskenderun’un su problemine de değinen Başkan Civelek, “Bu ayın sonunda en geç Şubat ayında su ihalesi yapılacak. Şartname bitti. Nisan ayında Allah kısmet ederse kazmayı vuracağız. Çünkü kentimizde büyük bir su kaybı var. Su ile birlikte trafik sorunu da en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesidir. Her ay trafiğe yeni birçok araç kaydoluyor. Daha önce hiç otopark yapılmamış. Trafiği çözümlemek için yeni bir ekip oluşturduk. Trafik sorununu çözümleyeceğiz. Bunun içinde yeni otoparklar yapacağız” şeklinde konuştu.

DUBALAR TRAFİĞİ DAHA DA SIKIŞTIRIYOR
Başkan Civelek’in ardından gündem dışı söz alan MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi, Garip Şandır, 2011 yılında birlikte güzel hizmetler yapılması temennisinde bulundu. Esentepe mahallesindeki Pazar yeri sorununun daha önceleri gündeme gelmesine rağmen bir türlü çözümlenmediğinden yakınan Şandır, ileri de vatandaşların yine toplu bir şeklide belediyeye gelmemeleri için bir an önce buranın yapılmasını önerdi. Kent merkezinin önemli caddelerine dikilen dubalarında esnafa hiçbir yarar sağlamadığını kaydeden MHP Belediye meclis üyesi Garip Şandır, yarar sağlamadığı gibi, trafiği de önemli ölçüde zora soktuğunu ifade etti.

DİLEK VE TEMENNİLERİMİZE ÖNEM GÖSTERİLMELİ
Şandır’ın ardından söz alan AK Parti belediye meclis üyesi İbrahim Yaran ise, daha önce birçok dilek ve temennilerde bulunduklarını ancak, hiçbirinde sonuç alamadıklarını belirtti. Yaran, bundan sonra dilek ve temennilere ehemmiyet gösterilmesini isterken, tepe mahallelere de değindi. Birkaç belediye meclis üyesi ile birlikte tepe mahallelere gittiklerini ifade eden AK Parti belediye meclis üyesi İbrahim Yaran, “Tepelerdeki çalışmalar güzel. Ancak, bu çalışmalar yapılırken, caddelerin sağında ve solunda su tahliye yerleri var. Bu yol düzeltme çalışmaları esnasında kanaletler tıkanıyor. O kanaletlerin bir an önce temizlenmesi ve gerekli tamiratlarının yapılması lazım” dedi.

AVM’NİN OLDUĞU YERE ÜSTGEÇİT ŞART
DP Meclis Üyesi Ali Kılınç Çirkin ise, İskenderun ‘da 28 tane mahalle olduğunu ancak sadece 4 mahalleden bahsedildiğini ifade etti. Gündem maddelerinin yetersiz olduğundan da yakınan Çirkin, “Ümit ediyorum ki; 2011 yılında önümüze çok güzel projeler gelir. Bunlarla birlikte yeni yapılan Adalet Sarayı’nın önünde güzel çalışmalar yapıldı. Ancak yeterli değil. Buraya mutlaka üst geçit yapılması gerekiyor. Çünkü hemen hemen hergün o bölgede kazalar meydana geliyor. Öt yandan trafiğe çözüm bulmak için eski bit pazarının olduğu yere otopark yapılabilir. Yine Hasan Baba Restaurat’ın arka tarafındaki yere yine otopark yapılabilir. Böylelikle trafik biraz daha rahatlar” diye konuştu.
ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI SERGİLİYORUZ
Gündem dışı son olarak söz alan CHP İskenderun belediye meclis üyesi Kamil Turan, “alt yapı çalışması biz göreve gelmeden yapılsaydı İskenderun’da sel olur muydu” şeklinde alt yapı ile ilgili eleştirilere cevap verdi. Halka en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını dile getiren Turan, şeffaf bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündemdeki maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.