Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı davranılıyor

İskenderun’a yapılan 5 yıldızlı otelin yapıldığı yerin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal davası açan CHP İskenderun belediye meclis üyesi Mimar Ercüment Kimyon, bilirkişi raporunun kendisinin açtığı davayı destekleyici bilgiler içerdiğini kaydetti.

Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı davranılıyorCHP İskenderun belediye meclis üyesi Mimar Ercüment Kimyon, Zelluh ailesinin yaptırdığı 5 yıldızlı otelin hukuka aykırı olduğu gerekçeyle mahkemeye başvurduğu yer ile ilgili kendisine tebliğ edilen bilirkişi raporunun açtığı iptal davasını destekleyecek bilgiler içerdiğini açıkladı.
Bu konu hakkında çok derinlemesine açıklamada bulunmanın yargıyı etkilemek anlamında tutum olacağını sınırlı şekilde bilgi vermenin doğru olacağını savunan Kimyon, İskenderun’da yanlış yapılanmalara karşı bir yurttaş olarak çeşitli davalar açtığını dile getirdi. Bu davalardan bir tanesinin 2009 yılı yerel seçimler öncesi söz konusu Hilton otel olarak anılan yerin imar değişikliği ile ilgili olduğunu kaydeden CHP İskenderun belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon, “Yeşil alan ve sosyo-kültürel alan olarak adlandırılan yerin emsal dört yoğunlukta yapılmasına imkan tanıyacak, kentte birden fazla bodrum katı taşıyan plan değişikliği olması yasak olduğu halde burada birden fazla bodrum katı bu plan değişikliğinde yer alıyor. İlgili yerde kamu yararı olmadığı gerekçesiyle tarafımdan dava ikame edildi. Bilirkişi heyeti inceleme yaptı. Tebliğ edilen bilirkişi raporu, benim açtığım davayı destekleyecek şekilde bilgiler içermektedir” dedi. Kentsel yeşil alanın eğer yerine başka bir yakın çevrede yeni bir alan ihdas edilmezse yeşil alanı yok ederek yapılaşmaya açmanın mümkün olmadığına vurgu yapan belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon, “bilirkişi raporunun özünde kentsel yeşil alanın yok edildiği, emsal dört gibi yüksek yoğunlukta yapılaşma izni verildiği 3621 sayılı kıyı kanununa aykırı olarak kıyı kenar çizgisinden itibaren 100 M’lik sahil şeridi içinde bu yoğunlukta yapı yapılmasına için olmadığı ifade edilmiştir. Yapılan bu imar değişikliklerinden şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı davranıldığı ve yapılan işlemde kamu yararı olmadığı kanaatine varılmıştır” ifadelerini kullandı.

Bana tebliğ eodilen bilirkişi raporu benim açtığım iptal davasını destekleyeek içerikte bilgiler içermektedir. Kentsel yeşil alan eğer yerine başka bir yakın çevrede yeni bir alan ihdas etmeseniz yeşil alanı yok ederek yeniden yapılaşmaya açmanız mümkün değil. Ayrıca söz konusu yerin bir

Kimyon 5 yıldızlı otelin yapılacağı yer ile ilgili 3 bilirkişi heyetinden 2’sinin davanın gerekçelerini onaylama raporu yazdığını, 1 kişinin ise, bunun tersi yönünde rapor hazırladığını söyledi.
CHP belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon, bilirkişi raporunun özündü kentsel yeşil alanın yok edildiği, emsal 4 gibi yüksek yoğunlukta yapılaşma izni verildiği 3621 sayılı kıyı kanununa aykırı olarak kıyı kenar çizgisinden itibaren 100 m’lik sahil şeridi içinde bu yoğunlukta yapı yapılmasına izin olmadığının ifade edildiğini kaydetti.

Önceki İçerikEczanelerde neler oluyor?
Sonraki İçerikBu defa olmadı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.