Nihat Karpuz Kaldığı yerden devam

Nihat Karpuz Kaldığı yerden devamCHP’de günlerdir süren İskenderun ilçe yönetimindeki kaos nihayet dün gerçekleştirilen olağanüstü kongreyle son buldu. Haftalar önce CHP genel merkezinin görevden aldığı Nihat Karpuz’u delegeler tekrar ilçe başkanlığına layık görürken, Beyhan Karan’ın listesi kabul görmedi

CHP İskenderun ilçe teşkilatı tarafından gerçekleştirilen kongrede iki liste yarışırken, kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi. Geçtiğimiz aylarda CHP ilçe yönetiminin genel merkez tarafından görevden alınması ve parti teşkilatının kayyum ile geçici olarak yönetilmesinin ardından kayyum heyeti dün CHP ilçe teşkilatını kongreye götürdü. Kongre Nihat Karpuz’un galibiyetiyle sonuçlandı. 418 delegeden 364’ünün oy kullandığı kongrede, Nihat Karpuz 219 oy alırken, Beyhan Karan’ın listesi 142’de kaldı. 3 oy da geçersiz sayıldı. Uzun bir sessizlikten sonra Nihat Karpuz’un tekrar ilçe başkanlığına seçilmesi, diğer aday Beyhan Karan’ı destekleyen CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek üzerinde de soğuk duş etkisi yarattı. Hem İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek hem de CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar’ın pasif politikaları bir kez daha kongreye damgasını vurdu ve İlçe Başkanı Nihat Karpuz bir kez daha Civelek ve Yazar’ı mat etti. Genel Merkeze, Milletvekili Aziz Yazar ve Belediye Başkanı Civelek’e rağmen kongreden zaferle çıkan Nihat Karpuz’a tebrik yağıyor. Kongreden sonra Civelek ve Yazar cephesinde hüzün, Karpuz cephesinde ise sevinç vardı.
Nihat Karpuz Kaldığı yerden devamGrand Plaza’da gerçekleştirilen kongreye CHP Hatay Milletvekilleri Fuat Çay ve Aziz Yazar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP Hatay İl Başkanı Murat Hayzaran, çevre belde belediye başkanları, CHP’nin Osmaniye, Dörtyol, Belen ve çevre il ve ilçe başkanları, davetliler, delegeler ve partililer katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede Beyhan Karan’ın listesinde İsa Taş, Zeki Çıkan, İlknur Dedeağa, Semir Çitanak, Tacettin Demir, Hatice Ekici, Sabahattin Keskin, Yusuf Gökay, Hüseyin Tintaş, Sevim Gürlek, Urfi Kürklü, Sedat Deveci, Mustafa Kaleli, Haydar Koç yer aldı. Diğer aday Nihat Karpuz’un listesinde ise Yusuf Akar, Eşref Aytaş, Rasim Barutçu, Hürriyet Çiftler, İbrahim Çolakoğlu, Ahmet Şeyh Erdağ, İlmettin Güler, Nuray Karakaş, Ercan Karaköse, Murat Kayış, Gönül Güngör Kütük, Orhan Sakuçoğlu ve Kamil Yılmaz yer aldı. Kongre önce her iki aday da birbirlerine sarılarak el birliği içerisinde partilileri selamlayarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Kongrede divan başkanlığını eski CHP milletvekillerinden Haydar Demirtaş, divan üyeliklerini ise Mehmet Tümkaya ve Hikmet Tutar yaptı. Kongrede ilk olarak söz alan Kayyum Heyeti’nden Gazanfer Dik, “CHP olarak hedefimiz iktidar olmalıdır. Emperyalizme kol kola olan, bağımsızlığımızı neredeyse ortadan kaldıran AK Parti ile mücadelemiz deva edecektir. Artık CHP’liler kendileri ile mücadeleden vazgeçmeli, iktidar olmak için mücadele etmelidir. Bu bağlamda bu gün burada yapılacak olan kongreden CHP güçlü olarak çıkacaktır ve kazanan yine CHP olacaktır” dedi. KongredeNihat Karpuz Kaldığı yerden devamkonuşan CHP İskenderun İlçe Başkan adayı Beyhan Karan, “Büyük bir sevinçle görüyorum ki partimiz genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde parti meclisiyle milletvekilleriyle, bütün parti teşkilatlarıyla uyum içinde dayanışma içinde bütünleşmiş, kararlı ve inaçlı bir çalışmayla CHP’yi iktidara taşımak için harekete geçmiştir. İlçe kongremiz sadece yönetim organlarının belirleyeceği bir ilçe kongresi değildir. Bu kongre ayağa kalkmış CHP İskenderun İlçe teşkilatının başlayan iktidar yürüyüşüdür” dedi.
İlçe başkanı adayı olarak halkın karşısına çıktığını belirten Karan, “Partime layık bir ilçe başkanı olmak için yetki istiyorum. Sizin onayınıza sunduğum yönetim kurulu üyesi adayları arkadaşlarımla bu görevi başarıyla ve zaferle kazandığımız belediye yönetimiyle, belediye başkanımız Yusuf Civelek ile milletvekilimiz Aziz Yazarla belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimizle ve bütün parti teşkilatımızla birlikte İskenderun’da CHP’nin zaferini ilan etmeyi istiyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu tarihsel, siyasal süreçte genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP’yi iktidara taşımak gibi tarihsel bir görev ve sorumluluğumuz var. Partimizi iktidara taşımak zorundayız. Bu görev ve sorumluluğu yerine getirmezsek tarih bizi affetmez” diye konuştu.

Nihat Karpuz Kaldığı yerden devamSİYASİ ŞEREFİMİZLE OYNADILAR
Kongrede daha sonra söz alan Nihat Karpuz ise “Yıllardır kader birliği yapmış bir arkadaşımız ilçe başkan adayı oldu. Gönül isterki bu arkadaşımızı hep birlikte kucaklayarak en güzel yerlere taşıyalım. Gelin görün ki CHP’de bir şeyler oluyor. Niye sağda ve solda kamplaşama oluyor. Bizim görevden alınmamız anti demokratik bir görevden alınmadır. Bunu aday arkadaşımız Beyhan Karan’da biliyor. Görevden alınma yazısını okurken bir eksiklik var. Görevden alınmanın altındaki kaşe genel sekreter Önder Sav’ın kaşesidir. Bizler İskenderun Belediyesi’ni almak için mücadele ederken, böylesi bir mücadelede aynı kaşe ile bir genelge daha geldi. Yine Önder Sav, Nardüzü, Karaağaç, Karayılan ve İskenderun ilçe örgütlerinin tüm yetkileri elinden alınmıştır diye yazı gönderdi. Bizim siyasi şerefimizle oynadılar. Oyun içinde oyun var diye düşündük. Biz oyuna gelmedik, istifa etmedik, aslanlar gibi çarpıştık ve İskenderun Belediyesi’ni kazandık. Çalışıyoruz ediyoruz, referandumdan bir ay önce yine aynı imza. Ben niye görevden alındığımı bile bilmiyorum. 21 yıldır bu partinin emekçisiyim ve hala niye görevden alındığımıNihat Karpuz Kaldığı yerden devamanlayamadım. Buradan söz veriyorum kim kazanırsa kazansın onun yanında olacağım ve bu parti için çalışacağım. Bu partinin kaşeleri şu an nerelerde; yerinde yerler esiyor. Biz böl-parçala-yönet taktiğini uygulamadık” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kongreye gidildi ve delegeler oylarını kullandılar. Oylama sonucunda Nihat Karpuz’un listesi 219 oy alırken, Beyhan Karan’ın listesi 142’de kaldı. Bu sonuçla Nihat Karpuz yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Önceki İçerikNihat Karpuz CHP ilçe başkanı oldu
Sonraki İçerikİskenderunspor: 0 – 0 Gümüşhanespor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.