Süper olur Veysel Abi!

Süper olur Veysel Abi!

Süper olur Veysel Abi!Söz konusu İskenderun’da spor olduğunda çok ilgi gösteririm. Bu da herkes tarafından bilinir. Haftanın ilk gününde gazeteleri kontrol ediyorum. İskenderun ve bölgede haftalık olarak yayınlanan Son Söz Gazetesi’nde İskenderunspor’la ilgili bir haberi görünce hemen okudum ve sevgili üstadım Veysel Cıncık kendi gazetesinde haber yapmış. Haberde Eski Bit Pazarı’nın olduğu yerin İskenderunspor’a verilmesi fikrini ortaya atmış. Eline ve yüreğine sağlık Veysel ağabey. Keşke herkes senin gibi düşünse.
Evet..
Veysel ağabey..
Gerçekten yıllardır söyler dururuz. İskenderunspor bu kentin takımı. Yani kent olarak bu takıma sahip çıkmamız lazım ve İskenderun halkının kurumlarının destek vermediği hiç bir takım başarılı olamaz. İskenderunspor’a bakın ayakta zor duruyor. Başkanın ve bazı yöneticilerin para toplama derdi hiç bitmiyor. Artık bu sorunların ortadan kalkması gerekir diye düşünüyorum. Eski Bit Pazarı’nın olduğu yer, yani şimdilerde otopark olarak kullanılan alan İskenderunspor’a verilebilir.
Bunun örnekleri Türkiye’de çok. Hiç uzağa gitmeyelim. Adana’da Adanaspor’a birçok yer verildi. Gelir sağlasın diye. Gaziantep nasıl ayakta duruyor. Taraftarın bilet almasıyla mı sanıyorsunuz? Kesinlikle hayır..
Her belediye kendi memleketinin takımına sahip çıkıyor. İskenderun’da da böyle olmalı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in elinden geldiği kadar bir şeylerin yapma çabası içerisinde olduğunu görüyorum. Ama gerçekten elini taşın altına koyar ise, bu takımın sırtı yere asla gelmez. İşte o zaman efsane İskenderunspor yeniden doğar.
Bakın size bildiğim bazı olayları anlatayım da, belki İskenderun olarak da biz bir şeyleri sahipleniriz.
Sivasspor iki sezon öncesinde Türkiye şampiyonu olmaya en büyük adaydı. Galatasaray’ı yenseydi şampiyon oluyordu. Dışarıdan baktığımızda hepimiz Sivas olarak tek yumruk olduğunu düşünüyoruz. Ve Sivaslı iş adamları, şirketleri, esnafı ne yapıyor biliyor musunuz; söyleyeyim:
Örneğin İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nden bir fabrika Sivas’tan demir satın alacak. Sivas’tan ürün satacak fabrika ne yapıyor biliyor musunuz; diyor ki ‘önce sana vereceğim şu hesap numarasına bin TL bağış yap, yatırdığın o dekontu da bana getir. Sonra hemen demirini vs, istediğin malzemeleri alırsın’ diyor. Yani verdiği hesap numarası Sivasspor’un hesabı. Adamlarda memleket sevgisi var. Adamlar olaya tek olarak bakıyor. Bölünmeden birlikte hareket ederek çalışıyorlar.
Bize bakalım İskenderun Demirçelikspor, İskenderunspor, Kırıkhanspor ve Hatayspor. Hadi herkesin bölgesi ayrı. Peki İskenderun’da para var, potansiyel var, esnaf var.
Ama ortada kulübe hiçbir destek yok. Çünkü biz parayı çok severiz. “Memleket değil biz önemliyiz” düşüncesini bir türlü üzerimizden atamadık.
Şöyle düşünün, Ulucami Caddesi ve Şehit Pamir Caddesi’ni tahminim iki cadde üzerinde bin küçük ve orta esnafımız vardır. Şehit Pamir Caddesi’nde kuyumcular da çok. Bu esnaflar günde bir lira İskenderunspor’a bağış yapsalar fena mı olur? Zaten durumu olmayan, bugün kazanamayan vermesin. Zorunlu değil ki.. Bu noktada gönüllülük esas. Ama herkes konuşur, iş icraata gelince herkes kaçar. Yemez arkadaş yemez.

MÜDÜRÜM GEÇMİŞ OLSUN
Güney Medya Grubu Genel Koordinatörü Yılmaz Akpınar geçtiğimiz hafta sonu oynadığımız halı saha maçında bana özenerek çalım atıp hareket yapmak istedi; ama olmadı. Ve iki el parmağını kırdı. Müdürüme acil şifalar diliyorum. Cumartesi günkü maça yetişmesini bekliyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.