Kurs için başvurular 31 Aralık’a kadar uzatıldı

Kurs için başvurular 31 Aralık’a kadar uzatıldıİskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Müfit Tennioğlu, demir çelik sektöründe gençlere iş fırsat oluşturacak olan Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi’nin devam ettiğini ve kurslar için son başvuru tarihinin yoğun talep üzerine 31 Aralık’a kadar uzatıldığını açıkladı. Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi’ne katılım gösteren kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmediğini ve eğitim masraflarının projeden karşılanacağının altını çizen Tennioğlu, açıklamasının devamında, “Hatay bölgesinin parlayan yıldızı demir çelik sektörüne, 50 ihracat uzmanı genci kazandırmayı hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi’, 11 Aralık 2010, Cumartesi günü İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ortağı ve İGEME’nin de proje iştirakçisi olarak yer aldığı proje kapsamında, Hatay bölgesinde ikamet eden üniversite mezunu 50 işsiz gencin, bölge demir çelik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak dış ticaret alanında eğitilmeleri ve meslek sahibi yapılmaları hedeflenmektedir. Uygulama süresi bir yıl olan proje kapsamında verilecek olan 10 haftalık dış ticaret eğitiminin ardından, kursiyerlere kişisel gelişim eğitimleri ve staj imkânı da sunulmaktadır. Başlangıçta 50 kursiyere sunulacak olan dış ticaret eğitimlerini başarıyla tamamlayan ilk 20 katılımcı bir sonraki seviyeye katılma hakkını kazanacak ve bölgedeki firmalarla eşleşerek stajlarına başlayacaktır. Kursiyerlerden herhangi bir eğitim ücreti talep edilmeyecek olup, eğitim masrafları, eğitim malzemeleri ve diğer giderler projeden karşılanacaktır. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşecek olan eğitimler için başvurular 11 Aralık 2010 günü başlamış olup, son başvuru tarihi yoğun talep üzerine 31 Aralık 2010’a kadar uzatılmıştır. Başvuru şartları; projeye başvuracak kursiyer adaylarının Kasım 2011 tarihine kadar projeye devam etmesinde herhangi bir engeli bulunmaması ayrıca, 20-29 yaş aralığında bulunması, lisans ya da ön lisans mezunu olması,
orta seviyede İngilizce bilmesi ve mülakat esnasında işsiz olduğunu belgeleyebilmesi gerekmektedir” dedi. Başvurular http://www.gencihracatci.com/basvuru_formu.aspx adresinde yer alan online başvuru formu doldurarak yapılıyor. Ayrıntılı bilgi 0 549 4540020 nolu telefondan alınabildiği gibi, başvurular info@gencihracatci.com adresinden yapılabiliniyor.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.