Havuzlu Çarşı “Jeneratörlü Çarşı” oldu

Havuzlu Çarşı “Jeneratörlü Çarşı” olduİskenderun şehir merkezinde güpegündüz kesilen elektrikler hem hane sakinlerini hem de esnafı canından bezdirdi. Kesintilerden ötürü tepkisini dile getiren esnaflar, elektriklerin gündüz saatlerinde kesilmesinden ötürü iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, yetkililerden acilen çözüm üretmelerini istediler. Elektrik kesintilerinden ötürü hemen hemen her işyerinin önünde bir jeneratör bulunuyor. Esnaflar sık sık çalıştırdıkları jeneratörlerine bidonlarla yakıt taşıyor. İskenderun’un en işlek merkezlerinden biri olan Havuzlu Çarşı esnafının elektrik kesintilerine tepkisi sert oldu. Enerji kesintilerinden ötürü müşteri kaybına uğradıklarını ve jeneratör sesinden ötürü de çevrede gürültü kirliliği oluştuğundan yakınan Havuzlu Çarşı esnafı, yetkililerin dikkatini çektiler. Haber ekibimize açıklamada bulunan bazı Havuzlu Çarşı esnafı, “Jeneratörü çalıştırsan bir dert çalıştırmasan bir dert. Jeneratörler çalışmayınca işyerlerimizin içerisinde hayat duruyor. Çalıştırınca da gürültüden hem biz hem de vatandaşlar rahatsız oluyor. Her seferinde elektrik kesintilerini sona erdireceklerini belirten yetkililer acaba bu kesintileri görmüyor mu? İskenderun’u ve esnafı karanlığa mahkum ettiler” diyerek, tepkilerini ortaya koydular.

ESNAF VE VATANDAŞ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ
Kentin en işlek caddeleri olan Şehit Pamir, Ulucami ve Havuzlu çarşı’da elektriklerin gün boyu kesilmesi esnafları çileden çıkartırken, çalışan jeneratörlerden dolayı da gürültü kirliliği had safhaya ulaştı.
İskenderun son 1 haftadır, adeta karanlığa mahkum oldu. Gün içerisinde defalarca elektrik kesintisi bugünde devam etti, esnaf çıldırdı, jeneratörlerin çalıştırılmasından dolayı da vatandaş isyan etti. Yaşanan bu olumsuzluk karşısında zaten işleri durgun olan esnaflar bu sefer isyan bayrağını çekerken, bazıları da çözümü jeneratörler de buldu. Havuzlu Çarşı Ulucami ve Şehit Pamir caddelerinde boydan boya dizilen jeneratörler, esnafın imdadına yetişirken, bu sefer çarşı içindeki vatandaşlar, jeneratör seslerinden dolayı gürültü kirliliğiyle karşı karşıya kaldılar. Yaşanan bu sıkıntılardan dolayı mağdur olduklarını kaydeden çarşı esnafı, “2011 yılına giriyoruz. Ama biz hala elektrik sorunuyla uğraşıyoruz. Yılbaşına sayılı günler kala sık sık elektriklerin kesilmesi bizim satışlarımızı olumsuz şekilde etkiledi. Lütfen artık bu duruma bir çözüm bulunsun. Yeter artık!” ifadelerini kullandılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.