Tosyalı Büyüyor KOBİ’lere fırsat doğuyor

Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri, dün kapılarını Erzin idareci ve yöneticilerine açtı. Tesisleri en ince ayrıntısına kadar gezdirerek bilgiler veren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, doğru ilişkiler ve doğru zamanlamanın başarıya uzanan zorlu yolda önemli bir pay sahibi olduğunu söyledi. İş adamı Fuat Tosyalı Holding yatırımları ile iş imkanı yakalayan KOBİ’lerin arttığına dikkati çekti
Tosyalı Büyüyor KOBİ’lere fırsat doğuyor

Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri dün, özel günlerinden birini daha yaşadı. Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Erzin belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri dev tesise konuk oldular. Erzin idareci ve yöneticilerini Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding yönetim kurulu üyesi Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz karşıladı. Yoğun katılımın olduğu ziyarette Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, konuklarına iş yaşamında göstermiş olduğu başarıyı ve yükselişi ana hatlarıyla anlattı. Konuşmasına, “Çok özel günlerimizden birini daha yaşıyoruz” diyerek başlayan iş adamı Fuat Tosyalı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erzin heyetiyle aynı havayı soluduklarını ifade eden Tosyalı, “Bu ülkenin çarkları arasında bir dişli de olsak katma değer sağlamaya çalışıyoruz. Biz önünden, yanından veya uzaktan izlediğiniz bu tesisleri, binlerce insanın aralıksız 20 ay boyunca ortalama yaklaşık 2700 gün hiç Pazar, bayram, gece, gündüz demeden ortaya çıkardık. Aynı zamanda demir çelik sektöründe bu süre bir dünya rekorudur. ‘Ortalama 48 aydan aşağı asla olmaz’ denilirken, biz 20 ay gibi bir süreyle Türk insanının alın teri, azmi ve inancıyla bu eseri ortaya koyduk. Allah’a şükür ki; ülkemizin medarı iftarı oldu.
Bütün dünyada ekonominin hız kestiği ve eksi yazdığı dönemde böyle bir yatırımı ortaya çıkarmak bizim için de çok kolay olmadı. Bizim için fırtınalar değil, geminin zamanında limana yaklaşıp yaklaşmamasıdır. Artık geçmiş geçmişte kaldı. Allah’a çok şükür, tesisimiz bugün itibariyle ülkemizin Türk özel sektörünün sıfırdan yapılan ilk yassı çelik tesisi olarak ta altın harflerle iktisat tarihimize yazıldı” diye konuştu.
Herkesin mutlaka ‘Biz bu tesisi neden yaptık. Neden Osmaniye? Nereden geliyoruz?’ şeklinde merak ettikleri soruların olduğuna dikkati çeken Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu tesisi hayata geçirmekte şüphesiz en büyük pay sahibinin o dönem Toprakkale Kaymakamı olan ve şu anda Erzin Kaymakamlığı’nı yürüten İskender Yönden’in olduğunu belirtti. Kaymakam Yönden’in ‘Ben Organize Sanayi Bölgesi’ne bakıyorum. Ancak oradaki yapılaşma hep bir sektöre kayıyor. Biz isteriz ki; sizin gibi yüksek istihdamlı bir sanayi kuruluşunun bizim bölgemizde olmasıdır. Çünkü tek bir sektöre kalan bölge yarın o sektör krize girdiğinde insanlar ve biz büyük sorunla karşılaşırız” şeklinde çok güzel bir noktadan girdiğini kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, buraya ilk olarak spiral boru fabrikası kurmayı düşündüklerini daha sonrasında ise böyle bir dev eseri ülkemize ve bölgemize kazandırdıklarını belirtti.

İŞİMİZİ KEYİFLE VE SEVEREK YAPIYORUZ
Açıklamalarında çevreye çök önem verdiklerinin altını çizen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Biz 1990’lı yıllarda o güne kadar ülkede ve bölgede bir tane
dış cephesi renkli bir tesis bile yoktu. Herkes galvanizli sac alır ve tesisini kaplar geçerdi.
Çevreye saygı diye bir şey yoktu. Ama bugün yoldan geçerken bütün tesislerimiz daha ilk yapılırken dahi tertemiz. Bırakın dışını, içine bile çok önem veriyoruz. Aynı zamanda görsel yansımaya dahi çok önem veriyoruz. Bugün 30 yıllık tesislere bakın böyle bir toplantı salonu bulamazsınız. Doğru dürüst yemekhanesi olmayan tesisler var. Biz bütün bunları kendi gönlümüzle yapıyoruz. Bir yandan sosyal projeler üretirken, diğer yandan yaşadığımız toplumu rahatsız edecek bir yatırım yapmamız zaten mümkün değil. İşinizi keyifle ve severek yaptığınız zaman ürettiğiniz bir metal demir bile olsa size gülümsediğini hissediyorsunuz” ifadelerini kullandı.
SAHİP OLDUĞUMUZ DEĞERLERE BAKTIĞIMIZ ZAMAN EN BÜYÜK SERVETİMİZ DOĞRU İLİŞKİLERDİR
Bütün bunları ekip çalışması içinde yaptıklarının altını çizen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, konuşmasının devamında; “Hiçbir yatırımızı biz akşamdan sabaha düşünüp te yapmadık. Çok mükemmel bir proje grubumuz var. 3000’i aşan bir istihdamımız var. İstihdamımızın tamamı bir ekip ruhu içinde çalışıyor. Ne ben, bir arkadaşımızın işini merak edip denetleme gereği duyuyorum, ne de onlar çalıştıkları yerlerde yönetimlerine bir tereddütleri besliyorlar. Ne için toplandığımız belli, ne için buluştuğumuz belli. Bu buluşma ile yaptığımız üretimle bu memlekete kazandırdığımız da belli. Buraya kadar yatırımlarımızın hiç birinde taklite kaçmadık. Bu bizim için çok önemlidir. Osmaniye’deki yassı çelik tesislerimizle bırakın bölgemizi, ülkemize yeni bir çığır açtık. Bu gün yassı çelik tesisleri ülkenin genel demir çelik profilini değiştiriyor. Sahip olduğumuz değerlere baktığımız zaman bizim en büyük servetimiz doğru ilişkilendirmedir. Her şeyin başı doğru zamanlama, hangi zaman da hangi işi yapacağınız çok önemlidir. Sorgulamaya çok dikkat ediyoruz. İşimizi doğru yapıp yapmadığımızı sık sık sorguluyoruz. ‘Sanayicilikle üretim yapmak istihdam yaratmaktır’ deyip işin içinden çıkmıyoruz. Sanayiyi aynı zamanda istihdamı çevrecilikle de desteklemek gerekli. Çevrecilik önce kendiniz için çok önemli. Biz önce kendi kendimize saygı duymalıyız” ifadelerine yer verdi.

HAYIRSEVERLİK KONUSUNDA SONSUZ BİR YARIŞ İÇİNDEYİZ
Sanayicilikten çok hayırseverlikle anılmam istediklerini dikkati çeken Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, kendilerin için olmazsa olmaz kurallardan birinin de hayırseverlik olduğunu söyledi. Her sene bir eser ortaya koyduklarını kaydeden iş adamı Fuat Tosyalı, “Bunun varlıkla, darlıkla ekonomiyle bir bağlantısını hiçbir zaman duymuyoruz. Hayırseverlik yatırım beklemez. Hayırseverlik konusunda sonsuz bir yarış içindeyiz. İskenderun’a Tosyalı Sağlık Ocağı, Fen Lisesi, kazandırdık. Osmaniye’ye Sosyal Bilimler Lisesi ve Kapalı Spor Salonu inşa ediyoruz. Yine İskenderun Denizciler Beldesi’nde kimsesi çocuklarımız için Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’ni 23 Nisan’a kadar tamamlayıp Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacağız. Biz Allah’a çok şükür bütün bunları yaptıktan sonra çok büyük bir ilgiye mazhar oluyoruz. Bugüne kadar ülkemizin kanaat önderlerinden gelip ziyaret etmeyen kalmadı. Başbakanımızdan Cumhurbaşkanımıza kadar sizin bulunduğunuz koltukları şereflendirdiler. Bu yatırımımızdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler” dedi.

YENİ YATIRIM KOBİ’LERE İŞ İMKÂNI SAĞLAYACAK
Yatırımların bundan sonra da aralıksız devam edeceğini açıklayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı; “Bugün itibariyle baktığınızda Osmaniye’deki tesisimiz ülkemizin yıllık cari açığını 1 milyar dolar azaltıyor. Hemen bu tesisimizin üst yanına dünyada bu güne kadar bir seferde yapılmış en büyük çelik boru yatırımına başlıyoruz. Bu yatırımla birlikte ülkemizde 30 fabrikanın bir yılda ürettiğini tek başımıza yarısını üreteceğiz. Bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu ek tesisin Bir diğer özelliği ise Gaziantep ve Mersin’e kadar yeni kobilere iş imkanı sağlayacak” diyerek müjdeli haberler de verdi.

KAYMAKAM OLARAK İNSANLARA YARDIM ETMEK ONUR VERİCİDİR
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın yapmış olduğu konuşmanın ardından konuşma kürsüsüne Erzin Kaymakamı İskender Yönden geldi. Kaymakam Yönden, Toprakkale Kaymakamı iken, iş adamı Fuat Tosyalı’yı bu bölgeye çekebilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. ‘Biz demir ve çeliğe doymuyoruz’ diyerek konuşmasını sürdüren Erzin Kaymakamı İskenderun Yönden, “ Bunların olması benim karnımı doyuran mandalina ve greyfurt’un olmasına engel olmayan tesis varsa onların yanındayız. 1 yıldan beri bu fabrika hizmette. Sadece Tosçelik’te 3000 kişinin çalıştığı Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi on bin kişinin çalıştığı tesis haline geldi. Organize Sanayi Bölgesi’nde ayak basmadığım yer kalmadı. Zevke ve şevkle yaptım. Çünkü bunun sonucunda Türkiye’de ilk defa bir ilçede yeşil kart eksiye gitti. Bunlar bizim için önemlidir. Çok şükür şuan Toprakkale’ye uğradığım zaman insanlar sevgiyle karşılıyorlar. Bir kaymakam olarak insanlara yardım etmek ve insanların önünü açmak benim için onur ve mutluluk vericidir” şeklinde konuştu.
Yapılan o konuşmaların ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim kurulu üyesi Fatih Tosyalı ve Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz konurlara Tosçelik Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’ni gezdirerek işlevleri hakkında geniş ve detaylı bilgiler sundular.

Önceki İçerikNezahat Kimyon’un ruhuna Mevlid- Şerif
Sonraki İçerikCengiz Gül’ün acı günü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.