‘Gerçek engelsizler’ yüreğini ortaya koydu

İskenderun Engelliler Basketbol Takımı rakibine büyük fark attı: 89 – 41
‘Gerçek engelsizler’ yüreğini ortaya koydu
İskenderun Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı hafta sonu İzmir temsilcisini İskenderun’da ağırladı. İskenderun Belediyesi Sakarya Kapalı Spor Tesisleri’nde İzmir temsilcisi Bornova ile karşılaşan engellilerimiz, ikinci maçını da rahat kazanmasını bildi. Maç öncesinde çok az sayıda taraftarın bulunması hem yönetimi hem de engelli sporcularımızı üzerken, İskenderun halkının ilgisizliği burada da ortaya çıktı.
Ama sahada İskenderun’un adını temsil eden yürekli, hiçbir menfaati olmayan ve gerçek engelsiz insanlar kendi bulundukları memleketin ismini daha iyi yerlere taşıyabilmek için canla başla mücadele ettiler. Onlar sahada mücadele ederken engelli olan sporcuların eşleri ve aileleri de onları yalnız bırakmadı. Maç öncesi İskenderun Engelliler Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Anıl Abacı ve yönetim kurulu üyesi Okan Belli sahaya inerek, sporcularıyla bire bir ilgilendi ve onlara moral verdi. Maçın başlaması için hakem son hazırlıkları yaparken, İskenderun’un sevilen simalarından işadamı Şekip Abacı ve eşi, Hüseyin Doğan ve eşi gelirken, bazı kişilerde ailelerini alarak bu önemli maçı izlemeye geldi. Maçın başlamasıyla birlikte İskenderun temsilcisi sahada varlığını rakip takıma hissettirdi. Her potaya basket attıklarında saha kenarında onları destekleyenler ise hop oturup hop kalktı. İlk yarıda maçın üstünlüğünü elinde bulunduran İskenderun Engelliler Basketbol Takımı maçın diğer bölümlerinde de bu üstünlüklerini ellerinden bırakmadılar. Özellikle takımımızda forma giyen Mustafa, Fatih, Umut, Hüseyin gibi isimlerin hızlı ve organizeli çıkışları rakip oyuncuları şaşkına çevirdi. Maçın tüm periyotlarında üstünlüğünü elinde bulunduran İskenderun Engelliler Basketbol takımımız karşılaşmadan 89- 41 gibi farklı bir skorla galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyetle ikide iki yapan temsilcimiz bu hafta sonu Ankara da Karagücü ile zor bir maça çıkacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.