Türkiye’de Kadın CEO Oranı Yüzde 12

Sare Davutoğlu:
Türkiye’de Kadın CEO Oranı Yüzde 12
Hatay Kadın Girişimciler Derneği, Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ”İş Yaşamında Hoşgörü Buluşması” paneline katıldı.

KİKAD Başkanı Saime Yardımcı’nın davetiyle, Türkiye’nin birçok ilinden 200’e yakın girişimci kadın derneklerinin katıldığı panel Konya Dedeman Otel’de gerçekleşti.

“İş Yaşamında Hoşgörü” buluşmasına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ‘nun eşi Sare Davutoğlu, dünyada kadın CEO oranının yüzde 5’in altında olmasına karşın; Türkiye’de bu oranın yüzde 12 olduğunu söyledi.

Kadının, eğitimden, iş gücünden, siyasal ve toplumsal yaşamdan uzak kalmasının toplumun gücünü azalttığını ifade eden Davutoğlu, kadınsız bir toplumsal hayatı düşünmenin mümkün olmayacağını belirtti. Kadınsız bir ekonominin ve kalkınmanın da olmayacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Ülkemiz kadın hakları bakımından birçok ülkeye kıyasla ileri durumdadır. Nitekim Dünya Ekonomi Formu tarafından yayımlanan çeşitli ülkelerde özel sektörde çalışan kadınların ekonomik durumunu değerlendiren ‘İş D Dünyasında Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 2010’ raporuna göre, üst düzey yönetici pozisyonundaki kadın oranında Türk özel sektörü birçok ülkenin önündedir. Türkiye’de kadın CEO oranı yüzde 12 iken, dünya ortalaması yüzde 5’in altındadır.”

Kuraklık Test Merkezi’nin açılışı nedeniyle Konya’da bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de panele katıldı.

“İş Yaşamında Hoşgörü” panelistleri ise “Yılın Kadın Girişimcisi” seçilen Gamze Cizreli, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Nur Artıran, Yazar Ahmet Ümit, Borusan Marka Elçisi ve TV Program Yapımcısı Yonca Ebuzziya ve Psikoterapist, Yazar Dr. Faik Özdengül oldu.

Hatay KAGİD Başkanı Belgin Ünal, bu tür buluşmaların çok verimli geçtiğini belirttiği açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“KİKAD Başkanı Sayın Saime Yardımcı’nın da belirttiği gibi “Yeni düşünceleri dinlemekle ve kabul etmekle harmanlanan hoşgörü felsefesi”nin iş dünyasına katkısı olduğunu düşünüyorum. Özellikle “Hoşgörü Kenti Hatay” sloganıyla gururlandığımız Hatay’dan giden bir grup kadın girişimci olarak, diğer illerden gelen katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördük. Bu anlamda Hatay’ı da en iyi şekilde tanıttığımızı söyleyebilirim. Ayrıca karşılıklı görüşmeler sayesinde önemli iş bağlantıları yaptık.”

Önceki İçerikZabıtadan ‘kaldırım işgali’ denetimi
Sonraki İçerikBebeklerde beslenmede sıkça sorulan sorular
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.